Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, την Τετάρτη 27 Ιουνίου στην Πλατεία της Σούδας, καθώς και την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στο Ενετικό Λιμάνι, πίσω από το Γιαλί Τζαμισί, η «δεύτερη συνάντηση παιδιών και εφήβων με την παράδοση από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο “Αροδαμό”».

Όπως αναφέρει ο ερασιτέχνης φωτογράφος Σταύρος Μυριδάκης:

“Όπως είναι σε όλους γνωστό, ο πολιτισμός κάθε τόπου βασίζεται στην παράδοση του, μέσα από την οποία ξετυλίγεται η ιστορία του. Και είναι παρήγορο το γεγονός ότι στις μέρες μας, υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο στην παράδοση, μαθαίνοντας παραδοσιακούς χορούς.

Τι μπορεί να προσφέρει ο παραδοσιακός χορός  στο παιδί;

Χορός, είναι η τέχνη, η οποία καλλιεργεί το σώμα και το νου. Μέσα από το χορό εκφραζόμαστε, ψυχαγωγούμαστε, επικοινωνούμε αλλά και ασκούμαστε. Μέσα από τα μαθήματα χορού το παιδί εισάγεται στο πνεύμα της παράδοσης και έρχεται σε άμεση επαφή με τις αξίες και τις παραδόσεις του τόπου του. Με τον παραδοσιακό χορό το παιδί μαθαίνει να λειτουργεί συλλογικά, και αναπτύσσεται μέσα στην παιδική ψυχή του, η αίσθηση της ισότητας και του δικαίου. Αυτό άλλωστε δηλώνει ο κυκλικός χορός και το κράτημα των χεριών. Ο ένας στηρίζει τον άλλο και στηρίζεται απ’ αυτόν, λαμβάνει υπόψη του τα βήματα του άλλου, (δηλαδή τα δικαιώματα του), αλλά περιμένει επίσης να τον υπολογίζουν και οι άλλοι. Τέλος  ο παραδοσιακός χορός, δημιουργεί στο παιδί έντονα συναισθήματα αγάπης για τον τόπο και το λαό μας, και παράλληλα εκείνο μπολιάζεται με την διαχρονική λεβεντιά και την περηφάνια της φυλής μας,

Εγκάρδια συγχαρητήρια για αυτές τις 2 πραγματικά υπέροχες εκδηλώσεις, τόσο στην αξιέπαινη δασκάλα χορού του μουσικοχορευτικού ομίλου “Αροδαμός”, κ. Άννα Πατεράκη, όσο και στους 100 περίπου μικρούς λεβέντες χορευτές, οι οποίοι πρόσφεραν ένα υπερθέαμα με τις χορευτικές ικανότητες τους στους κρητικούς και νησιώτικους χορούς.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook