Ο Νίκος Οικονομόπουλος, πραγματοποεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να έρθει σε επαφή με όλους του εθελοντές

Τα προβλήματα των επιμέρους τμημάτων του Ερυθρού Σταυρού, στην Περιφέρεια, αλλά και νέες ιδέες για την ανάδειξη του έργου του Ερυθρού Σταυρού, συζήτησε ο νέος Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, με τους εθελοντές στα Χανιά, το απόγευμα της Πέμπτης, στα πλαίσιατης περιοδείας του και της γνωριμίας του με τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. 

“Είμαι Μαιευτήρας-Γυναικόλογος και εδώ και 33 χρόνια εθελοντής Σαμαρείτης γιατρός στον Ερυθρό Σταυρό.  Σκοπός της περιοδείας μου  είναι να γνωρίσω, τα στελέχη μας, να ακούσω τα προβλήματα τους, αλλά και νέες ιδέες που μπορούν να αναβαθμίσουν τον Ερυθρό Σταυρό. Σήμερα είμαι στα Χανιά, και οι συνάδελφοι εδώ έχουν επιδείξει σπουδαίο έργο και είναι άξιοι εθελοντές, οπότε μόνο περηφάνια, μπορούν να μας δώσουν. Γεικότερα,  το σύνθημα μας είναι ξανασηκώνουμε τον Ερυθρό Σταυρό ψηλά. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έχει σαν στόχο,  τον εκσυγχρονισμό της Διοίκησης, την αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Τμημάτων, και την ισχυροποίηση τους σε όλα τα επίπεδα, την τροποποίηση του καταστατικού που μας έφερε μέχρι εδώ με επιτυχία αλλά πρέπει να αναβαθμιστεί, την αξιοποίηση της πολύτιμης περιουσίας που διαθέτουμε, η οποία δυστυχώς, παραμένει και αναξιοποίητη”, τόνισε ο κ. Οικονομόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόπουλος, πρόσθεσε ότι τα τελευταία έξι χρόνια δημιουργήθηκε μία στρεβλή εικόνα για τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να απαξιώσουν το έργο του. Επιπλέον, ο κ. Οικονομόπουλος, ανέφερε, ότι ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει ουσιαστικά κέρδη και από το κράτος δεν έχει καμία βοήθεια, αφού λαμβάνει επιχορηγήσεις μαζί με άλλους Εθνικούς Συλλόγους. “Η περιουσία του Ερυθρού Σταυρού, ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο Ερυθρός Σταυρός, έχει δώσει στο Ελληνικό κράτος, δύο νοσοκομεία, το Κοργιαλένειο και το Ασκληπειό της Βούλας, υπάρχουν κτίρια του Ερυθρού που είναι φιλέτα, και είναι απαξιωμένα. Τα έσοδα του Ερυθρού Σταυρού, από κάποια κτίσματα που μισθώνονται είναι μόνο 18.000 ευρώ το μήνα, ενώ θα μπορούσαν να είναι πάρα πολλά. Έτσι, η περιουσία αφού καταγραφεί, θα αξιοποιηθεί ώστε να φέρει έσοδα τα οποία είναι απαραίτητα, για να υποστηρίξουμε τις δράσεις μας”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, τόνισε και τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, αναφορικά με δικαστικές διαμάχες και χρέη του Ερυθρού Σταυρού.

Η Έρη Βουλά, Αρχηγός της ομάδας Σαμαρειτών, μίλησε στο flashnews.gr, για τις νέες δράσεις του Ερυθρού Σταυρού και το σπουδαίο έργο των εθελοντών. “Από το 2017, ξεκινήσαμε περιπολίες τα απογεύματα και τα βράδια, στο παλιό Λιμάνι, με τα ποδήλατα μας και τα φαρμακεία, κάνοντας βόλτες, προκειμένου να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει. Από την άλλη ξεκινήσαμε σε αραιά διαστήματα, διότι έχουμε λίγους ναυαγωσώστες,  περιπολία ναυγοσωστική τα Σαβαβτοκύριακα, κυρίως στην περιοχή του Ακρωτηρίου, εκεί που δεν υπάρχουν ναυγαοσώστες, ενώ εδώ και 2 χρόνια μαζεύουμε καπάκια και να στέλνουμε στην Αθήνα, σε ένα Σύλλογο που είναι σχετίζεται με ανάπηρα παιδιά από τροχαία ατυχήματα.Συνεργαζόμαστε, επίσης, με τον Ορίζοντα και δικοί μας Σαμαρείτες, κάνουν δειγματοληψία για μυελό των οστών,  ενώ έχουμε συνεργασία και με το νοσοκομείο καθώς πηγαίνουμε εκεί  για την πρακτική μας, όμως πηγαίνουν και παλιοί εθελοντές για υπηρεσία, σαν επικουρούμενοι στα ΤΕΠ, νοσηλευτές”.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook