Το “παρών” έδωσαν αρκετά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, καθώς και απλός κόσμος που ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 το τρισάγιο μνήμης και τιμής για τα 22 χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά τον θάνατό του, οι αρχές και αξίες που πρέσβευε και υπηρέτησε πιστά μέχρι τέλους ο Ανδρέας, είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε και απαιτούν από εμάς να είμαστε ενωμένοι στην ενιαία δημοκρατική προοδευτική παράταξη που τώρα ενσαρκώνεται στο Κίνημα Αλλαγής.

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ  ΝΕ Ηρακλείου & Υπεύθυνη Επικοινωνίας, κα Σοφία Παπαδάκη.
 
 
”Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος.” τούτη η γη,η ελληνική φιλοξενεί άνδρες πολλούς επιφανείς. 22 χρόνια τώρα, κείτεται σ’ αυτή και ένας μεγάλος ηγέτης αυτής της χώρας,ο Ανδρέας Παπανδρέου,τη μνήμη του οποίου τη μνήμη τιμούμε Κυρίες και Κύριοι με την παρουσία μας εδώ.
Χαρισματικός ηγέτης,οραματιστής, δημοκράτης και λάτρης της πατρίδος του,ο Ανδρέας έζησε και ζει μέσα από τα έργα του και τη μακρά πολιτική του πορεία. Ο ιδρυτής  της Δημοκρατικής Παράταξης ήταν ένας πολιτικός που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον ελληνικό λαό. Άφησε πίσω του πιστούς οπαδούς και αντιπάλους,που ακόμα κι εκείνοι παραδέχτηκαν την αξία του. 
 
Ένας άνδρας πολιτικός που σημάδεψε  τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Από μικρή, ήδη, ηλικία οι δημοκρατικές ιδέες και ανησυχίες του άρχισαν να διαφαίνονται. Η πολιτική του όμως σταδιοδρομία αρχίζει, επίσημα, το Φεβρουάριο του 1964, όταν εκλέγεται βουλευτής Αχαΐας με την Ένωση Κέντρου, που θριάμβευσε στις εκλογές. Ο ίδιος παθιασμένος με την πολιτική, έρχεται στο προσκήνιο ως εκφραστής της ανανέωσης και μεταρυθμιστής. Ώστε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, βασισμένο στις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της λαϊκής κυριαρχίας. Στο διάστημα μεταξύ 1974-1981 το κόμμα του παρουσιάζει θεαματική άνοδο. Αποκορύφωμα της πολιτικής του πορείας το 1981 που ο Ανδρέας γίνεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας και φέρνει στη χώρα την αλλαγή, δίνοντας την Ελλάδα στους Έλληνες.
Στα 11 χρόνια της πρωθυπουργίας του, επηρέασε κατά πολύ την σκέψη και τη λειτουργία του ελληνικού κράτους. Ήταν ο ηγέτης που σημάδεψε την Ελλάδα μετά τη Μεταπολίτευση. Ο Ανδρέας λατρεύτηκε
 
πολύ,και σε κάθε περίπτωση η ιστορία τον δικαίωσε. Το 1996 παρέδωσε μια Ελλάδα δυνατή, υπερήφανη, που μπορούσε να σταθεί πια ως ισχυρή παρουσία ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Έλληνες απέκτησαν επιτέλους ένα κράτος που σεβόταν τους πολίτες του και τα δικαιώματά τους,το βιοτικό επίπεδο αναβαθμίστηκε αισθητά και αποδόθηκε επιτέλους κοινωνική δικαιοσύνη.
Η ιστορία για όσα έπραξε ο Ανδρέας είναι γνωστή. Το ζήτημα είναι εμείς σήμερα να φανούμε αντάξιοι της βαριάς κληρονομιάς που παραλάβαμε. Να σταθούμε στο ύψος των καιρών και να απαντήσουμε στις προκλήσεις. Ο Ανδρέας Παπανδρέου χάραξε μια λαμπρή πορεία για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Έχουμε χρέος να βαδίσουμε σταθερά πάνω σ’ αυτή. Το χρωστάμε στον Ανδρέα, στις ιδέες που μας ενώνουν, το χρωστάμε στην Ελλάδα και στους Έλληνες. 
Τέτοιες ημέρες μνήμης πρέπει να είναι διδακτικές. Έχουμε τις ιδέες,τα οράματα, τις αξίες και ένα μεγάλο πολιτικό πρότυπο: τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι την ώρα του ”πράττειν”, να πράξουμε ορθά.
Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής Νομού Ηρακλείου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους παρευρέθηκαν  σήμερα στην τελετή μνήμης, με αφορμή τα 22 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ηγέτη. Αιωνία η μνήμη…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook