“Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς στα συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου (28ο-57ο) – Πάγιο αίτημα η φύλαξη και προστασία των Δημόσιων Σχολείων”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει τους βανδαλισμούς πουσ ημειώθηκαν σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου. 

Ειδικότερα στηνα νακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής: “Για τους άγνωστους «ανθρώπους» που κατέστρεψαν με μίσος υποδομές και εγκαταστάσεις από τα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου (28ο-57ο ) δεν μπορεί να πεις κανείς και πολλά πράγματα. Η έλλειψη Παιδείας και στοιχειώδους σεβασμού απουσιάζουν από τον αξιακό τους κώδικα.

Βέβαια, δεν είναι και η πρώτη φορά που έχουμε βανδαλισμό δημόσιων σχολείων. Σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε μικρές ή μεγάλες καταστροφές σε δημόσια σχολεία από αγνώστους που δεν σέβονται τον χώρο που αποτελεί για τα παιδιά το «δεύτερο σπίτι» τους.

Για το λόγο αυτό πολλές φορές η εκπαιδευτική και συνδικαλιστική κοινότητα έχει τονίσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς πως τα Δημόσια Σχολεία χρειάζονται προστασία, φύλαξη και ασφάλεια (π.χ. σχολικούς φύλακες). 

Το κάνουμε γι’ άλλη μια φορά”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook