Με ανακούφιση δέχτηκε , πρώην Ιδιωτική υπάλληλος , σήμερα άνεργη, από το Ρέθυμνο . την υπαρ.170/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου, βάσει της οποίας έσωσε το σπίτι της και ελάφρυνε το χρέος της,  κατά 87 % περίπου.

  Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η εν λόγω οφειλέτρια , είναι μέλος της, πρόκειται για πρώην Ιδιωτική υπάλληλο, έγγαμη ,μητέρα δύο ενηλίκων  τέκνων , η οποία τυγχάνει χρεωμένη σε εφτά τράπεζες (7 δάνεια) , συνολικού ποσού χρέωσης και στις εφτά  συμβάσεις , 220.904,43 ευρώ.
  Τα  εισοδήματα της είναι , ελάχιστα έως μηδενικά, λόγω ανεργίας

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι,
α)Μία οικία μεζονέτα,  β) μία αποθήκη και 3)Ι.Χ. αυτοκίνητο

  Το Ειρηνοδικείο του  Ρεθύμνου, παρά τις πολλαπλές αιτιάσεις και ενστάσεις των τραπεζών, με την υπαρ. 170/2018 αποφάσισε:

  •  Δέχεται την αίτηση
  • Ρυθμίζει ,τα χρέη της αιτούσας με τον οριστικό καθορισμό μηδενικών καταβολώνπρος τους πιστωτές της, για χρονικό διάστημα δύο ετών (2) και τεσσάρων (4) μηνών
  • Εξαιρεί, από την εκποίηση την κύρια κατοικία
  • Χορηγεί, περίοδο |χάριτος  για χρονικό διάστημα δύο ετών (2) και τεσσάρων (4) μηνών, από την ισχύ της παρούσας απόφασης


 Υποχρεώνει, την Οφειλέτρια , για την διάσωση της κατοικίας της,  σε  μηνιαίες καταβολές,  σε 240 δόσεις, ύψους δόσης 115,26 ευρώ .Συνολικά η εν λόγω οφειλέτρια  θα πρέπει να καταβάλλει μόνο , το ποσό των 27.662,00 ευρώ.
Εάν τηρηθούν τα οριζόμενα  η οφειλέτρια θα απαλλαγεί του υπολοίπου χρέους των 193.242,43 ευρώ δηλ. το χρέος της θα "κουρευτεί " κατά 87% περίπου. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook