Μία μελέτη ύψους 186.000 ευρώ, την οποία θα εκπονήσει το Πολυτεχνείο Κρήτης 

Πριν την έναρξη της ευρείας σύσκεψης για τα προβλήματα και την αποτίμηση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στον Αποκόρωνα και στο Κακόπετρο, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τη διευθέτηση του Κοιλιάρη, μία μελέτη ύψους 186.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η μελέτη θα εκπονηθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης, για την προστασία της διάβρωσης της όχθης και την προστασία του παρόχθιου δάσους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι ευχαριστεί θερμά όσους σχετίζονται με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, “καθώς αυτή η μελέτη δεν θα προστατέψει μόνο το παρόχθιο δάσος και τον ποταμό αλλά θα διορθώσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις μέσα στο ποταμό. Τα προβλήματα που έχει ο Αποκόρωνας είναι γνωστά, και σε ένα βαθμό μπορούν να διορθωθούν μέσα από αυτή την μελέτη”. 

Ο Νίκος Νικολαίδης, Καθηγητής τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, ανέφερε σχετικά με τη μελέτη: “Η συχνότητα των φαινομένων, στα οποία έχουμε πλημμυρικές παροχές, οι οποίες κατεβαίνουν 3-4 φορές το χρόνο, από τον Κεραμειανό, έχουν αυξηθεί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να αυξηθεί η διαύρωση της οχθής και τα πλατάνια, να αρχίσουν να πέφτουν, Ελιχε γλινει μία πρώτη παρέμβαση το 2004, και από τότε δεν έχουν ξανά γίνει άλλες παρεμβάσεις. Με αυτό το έργο θα κάνουμε μία ολοκληρωμένη μελέτη, όλης της περιοχής του κάμπου του Κοιλιάρη”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook