Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρόκειται να κηρυχθεί ο Κακόπετρος και ο Αποκόρωνας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έπληξαν τις περιοχές την προηγούμενη εβδομάδα.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με επίκεντρο τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις δύο πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Κακόπετρο και Αποκόρωνα. Λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανακοίνωσε οτι οι δύο περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές ζημιές θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Αρναουτάκης, τόνισε ότι η συνάντηση γίνεται για τις πυρκαγιές που έπληξαν τα Χανιά την προηγούμενη εβδομάδα. “Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, να έχουμε έτοιμες τις μελέτες που χρειάζονται και να βρούμε την χρηματοδότηση. Παράλληλα, έχουν ζητηθεί με επιστολή προς την Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, η κήρυξη των δύο περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πιστεύουμε ότι και σήμερα μπορεί μα βγει η απόφαση, ώστε να προχωρήσουμε σε όλες τις διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία και να είμαστε πανέτοιμοι για το χειμώνα”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook