Ο  Δήμαρχος  Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, συνεχάρη το  συντοπίτη  μας καθηγητή του ΜΙΤ  Κωνσταντίνο Δασκαλάκη για την ύψιστη διάκριση στην μαθηματική επιστήμη, με την απονομή σε αυτόν  του βραβείου ”Rolf Nevanlina 2018”, στο Ρίο Ντε Ιανεριο της Βραζιλίας.

Η διάκριση που του απονεμήθηκε, όπως του ανέφερε ο Δήμαρχος Κος Μαλανδρακης  ,στην επικοινωνία που είχαν,   δείχνει το 'άλλο πρόσωπο'  της Ελλάδας μας διεθνώς.

Ο ίδιος δεν διακρίνεται μόνο για τις παγκοσμίου μεγέθους αναγνωρίσεις του επιστημονικού  έργου του, άλλα για εμάς και με τη σεμνότητα του χαρακτήρα του.

Ο Κωνσταντίνος, που κατάγεται από τις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά, γιος δυο καθηγητών  συμπολιτών μας, του Περικλή και της Σοφίας, έχει επίσης ένα αδερφό  τον Νίκο που διαπρέπει στις νευροτροπισμός στις ΗΠΑ, καθηγητή στο Ηarvard 

Ο Δήμος μας, είχε την χαρά και την τιμή να τον βραβεύσει ήδη, από τον Αύγουστο του 2011  σε μια πολύ όμορφη βραδυά, στην πλατεία των Βουκολιών, όπου ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης  παρουσίασε  με απλοποιημένο τρόπο το έργο  του, σχετικά με τη θεωρία των παιγνίων, στους συντοπίτες του και μάλιστα είχε δεχθεί και απαντήσει σε σωρεία ερωτήσεων. Τον Κωνσταντίνο είχε παρουσιάσει τότε, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μίνως Γαροφαλλάκης.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook