Ο ειδικός όρος στη διαθήκη του που προέβλεπε την τραγωδία που θα ζούσε

Ένας μεγιστάνας που σκοτώθηκε μαζί με όλη την οικογένειά του σε αεροπορικό δυστύχημα στην Αυστραλία την περασμένη Πρωτοχρονιά άφησε 41 εκατομμύρια στερλίνες στη φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Τα χρήματα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που η οργάνωση προσπαθούσε να συγκεντρώσει το ποσό των 16 εκατομμυρίων στερλινών για να ανακάμψει από το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη το προσωπικό της στην Αϊτή. Η Oxfam έχει χάσει χιλιάδες δωρητές αφότου έγινε γνωστό, στις αρχές του έτους, ότι μέλη της προσλάμβαναν ιερόδουλες ενώ βρίσκονταν στην Αϊτή για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό του 2010. Όπως ανακοίνωσε, μόλις πρόσφατα ενημερώθηκε για την κληρονομιά και δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το ακριβές ποσό.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για αυτό το κληροδότημα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Ο Ρίτσαρντ Κάζινς, 58 ετών, ο επικεφαλής του κολοσσού υπηρεσιών εστίασης Compass Group Pic, σκοτώθηκε μαζί με τους γιους του, Ουίλιαμ, 25, Έντουαρντ, 23, την αρραβωνιαστικιά του Έμα Μπάουντεν, 48 ετών και την κόρη της, Χέδερ, 11 ετών, όταν το υδροπλάνο τους κατέπεσε στον ποταμό Χόκσμπερι, στα βόρεια του Σίδνεϊ.

Η εφημερίδα Sun γράφει ότι κάποια στιγμή ο Κάζινς είχε συντάξει διαθήκη στην οποία ανέφερε ότι αφήνει τα χρήματά του στην Oxfam στην περίπτωση που σκοτωθεί μαζί με τους γιους του.

Η Oxfam ανέφερε ότι συνεργάζεται με την οικογένεια του Κάζινς και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του για να καταλήξουν στο πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το κληροδότημα. Το ποσό είναι υπερδιπλάσιο από τα 19,8 εκατομμύρια λίρες που έλαβε από κληρονομιές η οργάνωση στο διάστημα 2016-17.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Sun, όλη η περιουσία του Κάζινς, εκτός από 3 εκατομμύρια λίρες, θα πάει στη φιλανθρωπική οργάνωση. Δύο αδελφοί του θα λάβουν από 1 εκατομμύριο λίρες ο καθένας.

Το υδροπλάνο ανήκε στην εταιρεία Sydney Seaplanes που λειτουργεί από το 2005 και μέχρι τότε δεν είχε κανένα δυστύχημα στο ενεργητικό της. Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν εκτός πορείας, αλλά δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα αίτια της συντριβής από την οποία σκοτώθηκε επίσης ο Αυστραλός πιλότος Γκάρεθ Μόργκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook