Ο Πολιτιστικός Σύλλογος για 3η συνεχόμενη χρονιά προσπαθεί να αναδείξει αυτό το εξαιρετικής γεύσης και  ποιότητας αγροτικό προϊόν του χωριού, το κρεμμύδι. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 η « 3η Γιορτή Κρεμμυδιού » στους Κασσάνους , που οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσάνων « Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ » με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου «ΜΙΝΩΑ» Πεδιάδας. 

O κόσμος άρχισε από νωρίς το απόγευμα να έρχεται στο χωριό, και η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο  καταξιωμένος στο χώρο  σεφ  κ. Μάνος  Μακρυγιαννάκης (εστιατόριο PHILEMA στις Βρυξέλες ) καθώς και οι σέφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης  κατέπληξαν τους επισκέπτες με την επινοητικότητα και τη νοστιμιά των εδεσμάτων που μαγείρεψαν ενώπιον του κοινού με πρωταγωνιστή το κρεμμύδι. Οι επισκέπτες ξαφνιάστηκαν ευχάριστα από τον γευστικό πλούτο και την φαντασία των σέφ, που  προσέφεραν : Κοκκάρι φρικασέ, χόντρο με κρεμμύδια και μελιτζάνα, ρολά σφολιάτας  με κρεμμύδια και ξινομυζήθρα, τάρτες με ξινομυζήθρα και καραμελωμένο κρεμμύδι, σου με καραμελωμένο κρεμμύδι και κάστανο, τηγανιτά κρεμμύδια με κουρκούτι, ομελέτα με κρεμμύδια.

Οι νοικοκυρές του χωριού, πάντοτε πρόθυμες να συμμετέχουν και να βοηθούν στις εκδηλώσεις,  ετοίμασαν τα παραδοσιακά κρεμμυδοπιτάκια που κάθε χρόνο παίρνουν τις καλύτερες κριτικές, τα οποία και πρόσφεραν συνοδευμένα από την ντόπια ρακί ως  καλοσώρισμα.

Το πλούσιο ολοκληρωμένο μενού που προσφέρθηκε από την ομάδα του Βαγγέλη Πρινιανάκη, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις   στους παρευρισκόμενους που στη συνέχεια διασκέδασαν μέχρι το πρωί με το μεγάλο , γνήσιο  κρητικό γλέντι που ακολούθησε  με τους: Γιώργη Μανωλάκη, Γιώργη Γιανναδάκη,  Γιώργη Σταυρακάκη και  Γιάννη Παπατζανή.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν πλούσια δώρα, προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης, και του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος επίσης,  προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους συσκευασίες με κρεμμύδια που στόλιζαν τα τραπέζια ως ένδειξη ευχαρίστησης.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνων « Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ », ευχαριστεί από καρδιάς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο «ΜΙΝΩΑ» Πεδιάδας για την αμέριστη βοήθειά τους, τους χορηγούς της εκδήλωσης, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης που  συμμετείχε για μία ακόμα χρονιά στη γιορτή, τον σεφ κ. Μακρυγιαννάκη, τις  νοικοκυρές του χωριού που πάντοτε συμμετέχουν με μεγάλη ευχαρίστηση σε ό,τι κάνει ο Σύλλογος, και κυρίως όλους του επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους την «3η Γιορτή Κρεμμυδιού 2018».

Επίσης ευχαριστούμε την κα Λένα Ηγουμενάκη και τις εκπροσώπους του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και προσέφεραν στο Σύλλογο των Κασσάνων τον « Οδηγό Μαγειρικής – Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας », μια υπέροχη έκδοση που πρέπει να υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό με συνταγές από 77 πολιτιστικούς συλλόγους, αντίστοιχων χωριών της Κρήτης.
To Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνων ευχαριστεί επίσης πολύ, όλα τα ΜΜΕ  για την προβολή της εκδήλωσης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook