Επίσκεψη στις δομές ΤΟΜΥ, πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. 

Ο κ, Τσίπρας, ξεναγήθηκε στους χώρους των Κέντρων Υγείας, γνώρισε το προσωπικό ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν.

“Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία μετά τη λήξη των μνημονίων, είναι ότι αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες. Είχα μία ουσιαστική συζήτηση  με τους δημάρχους του νομού Χανίων και τον περιφερειάρχη. Επισκέφθηκα στη συνέχεια, μία τοπική μονάδα υγείας, για την ακρίβεια, δύο γιατί συστεγάζονται, που θα έλεγα ότι είναι μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν, ιδιωτικά ιατρεία”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι “μεγάλη μάζα πληθυσμού πριν εγκαινιάσουμε αυτές τις μονάδες ήταν σε κοινωνικά ιατρεία ή χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Πλεόν ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών”.

Ερωτηθείς για την ακριβή ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εκλογές, ο κ. Τσίπρας, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, στον υπουργό εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δεν δέχθηκε να δώσει απάντηση. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook