Τελετή Υπόσχεσης 60 νέων Εθελοντών των Σωμάτων της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών, παρουσία του Προέδρου του ΕΕΣ κ. Οικονομόπουλου Νίκου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο Χανίων.

Νέοι και νέες εθελοντές και εθελόντριες, αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο των μαθημάτων και της πρακτικής τους, ορκίστηκαν σε μία όμορφη τελετή, με την αίθουσα του Πνευματικού, να είναι κατάμεστη.

ΟΝίκος Οικονομόπουλος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε «Είμαι χαρούμενος που έρχομαι για δεύτερη φορά στα Χανιά, για την απονομή των πτυχίων, στους Σαμαρείτες και στη νοσηλευτική. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω σήμερα, ότι το καταστατικό είναι έτοιμο και έχει δοθεί στους συμβούλους του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου, για να το μελετήσουν και δρομολογούμε το επόμενο βήμα που είναι η ψήφιση του και η αποδοχή του από την συνέλευση. Στη συνέχεια, όταν το Πρωτοδικείο θα δώσει την έγκριση του, θα κάνουμε εκλογές με το καινούριο καταστατικό γιατί, αφήνοντας πίσω, ένα ευχάριστο και δυσάρεστο παρελθόν. Θα αποδείξουμε σε όσους δε θέλουν το καλό του Ερυθρού Σταυρού, ότι εμείς θα τα καταφέρουμε. Αναφορικά με την αξιοποίηση της περιουσίας, αυτή βρίσκεται σε ένα καλό στάδιο διαχείρισης αλλά και η αναδιοργάνωση των περιφερειακών τμημάτων, είναι και αυτή σε καλό επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 μέχρι και τις 20.00, στο Πνευματικό κέντρο Χανίων, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκονται εκεί για να ξεναγήσουν στα εκθέματα, να  παρουσιάσουν τις δράσεις και τον εξοπλισμό τους , να συζητήσουν θέματα Α’ βοηθειών.

Παράλληλα γα γίνεται ενημέρωση και για τις εγγραφές της Σχολής Σαμαρειτών που ξεκινάει τον Οκτώβριο. Ο εορτασμός περιλαμβάνει και εκδηλώσεις για τα 20 ΧΡΟΝΙΑ παρουσίας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών στα Χανιά, της πολυπληθέστερης Εθελοντικής Διασωστικής ομάδας όχι μόνο στα Χανιά , αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook