«Πεδίο μάχης» ο χώρος του Πεδίου Βολής Κρήτης 

Για ένα διήμερο, την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, μονάδες των Ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων, έμειναν στα Χανιά προκειμένου να εκτελέσουν στο Πεδίο Βολής Κρήτης βολές με οπλικά συστήματα Patriot.

Οι βολές, πραγματοποιήθηκαν εναντίον εναέριων τηλεκατευθυνόμενων στόχων, εκτελέσθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Να σημειωθεί πως έγιναν, στο πλαίσιο Εθνικής Τακτικής Αξιολόγησης με τη συμμετοχή του πολυεθνικού τμήματος αξιολογήσεων του ΠΒΚ.

Στο μεταξύ την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος του 4ου Διεθνούς Τμήματος Σπουδών (ΔΤΣ) της Σχολής Εθνικής Άμυνας με τίτλο “International Senior Course in Applied Strategy”, ομάδα σπουδαστών με επικεφαλής τον Υδκτη της ΣΕΘΑ Υπτγο κ. Μπούρλο Στυλιανό επισκέφθηκαν το Πεδίο Βολής Κρήτης. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρακολούθησαν τις προγραμματισμένες βολές στο Χώρο εκτόξευσης (ΧΕ) και στην συνέχεια ενημερώθηκαν επί της αποστολής και των δραστηριοτήτων του ΠΒΚ στο χώρο των εγκαταστάσεών του.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook