Ξεκάθαρα εργατικό δυστύχημα ο θάνατος της 22χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο στα Χανιά – Εξελίξεις στις έρευνες και νέα αυτοψία στο ασανσέρ – Η επίσημη ανακοίνωση του ξενοδοχείου

Εξονυχιστικά ερευνούν οι αρχές, μετά τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, τις συνθήκες θανάτου της 22χρονης η οποία εντοπίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, χωρίς τις αισθήσεις της σε ασανσέρ σε ξενοδοχείο των Χανίων όπου εργαζόταν.

Σήμερα το πρωί, ο ιατροδικαστής Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πραγματοποίησε αυτοψία στο μοιραίο ασανσέρ που βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη κοπέλα, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα της νεκροψίας στη σορό της 22χρονος, οτι ο θάνατός της επήλθε από ασφυξία ενώ πλέον γίνεται ξεκάθαρο οτι πρόκειται για εργατικό δυστύχημα. 

Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην αστυνομία η έκθεση του ιατροδικαστή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr πραγματογνώμονες από την Επιθεώρηση Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν νέα αυτοψία στο ασανσέρ που βρέθηκε η 22χρονη, το οποίο έχει σφραγιστεί από την αστυνομία.

Εν συνεχεία όλα τα στοιχεία της δικογραφίας θα σταλούν στον Εισαγγελέα που θα πράξει αναλόγως και μπορεί να κινήσει περαιτέρω διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του Ξενοδοχείου:

Την ίδια ώρα, που πραγματοποιούνται έρευνες για τις συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος, η διοίκηση του ξενοδοχείου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, έπειτα από επικοινωνία με δημοσιογράφο της Agrinio Media (υπενθυμίζεται οτι η 22χρονη κατάγεται από το Αγρίνιο)

«Αναφορικά με το γεγονός που μας καλέσατε, χθες ενημερωθήκαμε και εμείς για την τραγική εξέλιξη του συμβάντος μετά τον θάνατό της και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.

Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς σήμερα κατέληξε.

Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις. Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook