Είναι γνωστό σε όλους πως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή θέλουν τρόπο και όχι κόπο. Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά τη διατροφή και την απώλεια βάρους.

Ακολουθώντας τις σωστές συμβουλές μπορείς να χάσεις βάρος χωρίς να θυσιάσεις το φαγητό που τόσο αγαπάς. Απλά πρέπει να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές τις οποίες θα σου πω ευθύς.

Τρώγε ένα καλό πρωινό Δεν θέλω να φανώ γραφική αλλά το πρωινό είναι ο βασιλιάς των γευμάτων. Έρευνα του Purdue University έδειξε ότι τρώγοντας περισσότερη πρωτεϊνη για πρωινό θα αισθάνεσαι χορτάτη για πολύ περισσότερο και έτσι δεν θα παραφάς μέσα στην υπόλοιπη ημέρα. Αυτό σημαίνει πως αν τρως για πρωινό 2 αυγά βραστά και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης για 8 εβδομάδες θα σε βοηθήσει να χάνεις γύρω στις 1000 θερμίδες την ημέρα.

Σνάκαρε έξυπνα Το ανθυγιεινό snacking είναι η πηγή του κακού. Αυτό σε ωθεί στο να πάρεις βάρος. Μάθε να τρως τα σωστά σνακ που θα σου δίνουν την ενέργεια που χρειάζεσαι μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Φρόντισε να τρως δύο μικρά σνακ των 200 θερμίδων. Για παράδειγμα μπορείς να φας ένα μήλο με λίγο φυστικοβούτυρο ή μερικούς ξηρούς καρπούς ή και μια μπάρα δημητριακών.

Μην το παρακάνεις με τα φρούτα Ναι, είναι απαραίτητη πηγή θρεπτικών συστατικών αλλά καλό είναι να υπάρχει κάποιο μέτρο στην κατανάλωσή τους. Απέφυγε τους χυμούς φρούτων   και προτίμησε να τρως τα φρούτα σου όπως είναι.

Κόψε το αλκοόλ Μπορεί να αγαπάς την μπύρα αλλά σύμφωνα με μια σουηδική έρευνα η μεγάλη κατανάλωση μπύρας αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, δηλαδή της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για το κοιλιακό λίπος. Φρόντισε να πίνεις με μέτρο και μείνε στο ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού που έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Δες εδώ παρόλα αυτά πώς θα εξαφανίσεις το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς μέσα σε 2 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook