Για πρόβατα σε μαντρί και γα παλαιοκομματικές πρακτικές έκανε λόγο ο Βασίλης Λαμπρινός

Κατευθείαν για την ταμπακιέρα και συγκεκριμένα για το “άδειασμα” του ίδιου από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, μίλησε απόψε ο νυν δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, σε συνάντηση που είχε με τα μέλη της δημοτικής του ομάδας.

Ο κ. Λαμπρινός ισχυρίστηκε ότι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας όσοι ποντάρουν σε παρωχημένες παλαιοκομματικές πρακτικές προσπαθώντας να χειραγωγήσουν τους πολίτες, ενώ έκανε λόγο για χρυσόψαρα με κοντή μνήμη και πρόβατα σε μαντρί.

Ο νυν δήμαρχος στην ομιλία του στα μέλη της ομάδας του δεν αρνήθηκε τη στήριξη που δέχτηκε από τη ΝΔ κατά την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διευκρίνισε ωστόσο, ότι η στήριξη μιας παράταξης δεν σημαίνει αυτομάτως κάποιου είδους δέσμευσης ή υποχρέωση υποτέλειας σε αυτούς. Φρόντισε μάλιστα, στην ομιλία του να χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τον προσδιορισμό “ανεξάρτητος” για να χαρακτηρίσει τον συνδυασμό του.

Αναλυτικότερα όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρινός:

“Δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με κριτήριο το φύλο, την φυλή, την ηλικία, την γειτονιά που κατοικούν, το κόμμα ή την δημοτική παράταξη που ψηφίζουν. Τους βλέπουμε όλους ως το πιο σημαντικό, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του τόπου μας.

Και προφανώς, δεν τους αντιμετωπίζουμε, ούτε σαν χρυσόψαρα με κοντή μνήμη και θολή κρίση, ούτε σαν πρόβατα σε μαντρί.

Όσοι το κάνουν, όσοι επιμένουν να υποτιμούν το ανθρώπινο δυναμικό του Ηρακλείου και πιστεύουν ότι μπορούν να το χειραγωγήσουν, όσοι ποντάρουν σε παρωχημένες παλαιοκομματικές και διχαστικές πρακτικές, για να τορπιλίσουν μια καταξιωμένη ενωτική προσπάθεια,  όπως αυτή της «Δύναμης Πολιτών», βρίσκονται κατά τη γνώμη μας εκτός πραγματικότητας, και δεν έχουν αντιληφθεί τα πιο κρίσιμα αιτήματα των καιρών που ζούμε.

Σεβόμαστε τα κόμματα και η στήριξή τους, στη βάση μιας σύγκλισης αρχών είναι ευπρόσδεκτη, το έχουμε πει πολλές φορές.  Και πράγματι η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, το 2014 υπήρξε σημαντική. Και όχι μόνον. Μας στήριξαν και άλλα κόμματα. Οι υποψήφιοί μας ανήκαν όπως καλά θυμάστε, σε όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα.

Δηλώσαμε εξ αρχής, όμως  ότι δεν δεχόμαστε όρους. Αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τη στήριξη μιας παράταξης,  ως κάποιου είδους δέσμευση ή υποχρέωση υποτέλειας σ’ αυτούς, τότε μάλλον δεν έχουν καταλάβει ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε. 

Η μόνη μας δέσμευση είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Ηράκλειο και τους δημότες του – με ειλικρίνεια, με διαφάνεια,  με λίγα λόγια και σκληρή δουλειά.  Αυτή τη δέσμευση αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 και για αυτή θα κριθούμε όταν έρθει η ώρα. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν πρακτικές και αντιλήψεις που ανήκουν ή θα ΄πρεπε τουλάχιστον να ανήκουν στο παρελθόν.”

Ο κ. Λαμπρινός συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί ως αυτοδιοίκηση και όχι ως εκτελεστικό όργανο εντολών από κόμματα και κομματάρχες. Έκανε μάλιστα λόγο για κακοπροαίρετη κριτική που εξυπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες όσων λασπολογούν κατά της και τόνισε ότι όσοι «Δύναμης Πολιτών» και των στελεχών της.

“Δεν έχουμε πρόβλημα με την κριτική, ποτέ δεν είχαμε.  Την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας, ακόμα και όταν μοιάζει άδικη ή σκληρή, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και να μην εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα ή αδιαφανείς σκοπούς. Και σας διαβεβαιώ ότι μπορούμε να αντιληφθούμε πότε συμβαίνει κάτι τέτοιο.  Το ευτύχημα είναι ότι μπορούν να το αντιληφθούν και οι Ηρακλειώτες. Η πόλη δεν είναι άλλωστε και τόσο μεγάλη. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.  Το ίδιο ισχύει και για το ήθος και τη σκοπιμότητα όσων λασπολογούν συστηματικά κατά της «Δύναμης Πολιτών» και των στελεχών της, από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα. Κι αυτά είναι γνωστά. Και καθιστούν  αυτές τις συκοφαντίες, παράσημο για εμάς, και για εσάς που εξακολουθείτε να  στηρίζετε αυτή την παράταξη.

Ελπίζω ειλικρινά να συνεχίσουν έτσι.  Διότι όσο το συγκεκριμένο και απολύτως διακριτό πια  σύστημα, εξακολουθεί να μας πολεμά, τόσο επιβεβαιώνει την επιτυχία μας στους τομείς της αδιαπραγμάτευτης ανεξαρτησίας, της ενότητας και της καθαρότητας.

Δικαιούμαστε, νομίζω να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι  με αυτό, κι ας έχουμε αποτύχει, όπως μάθαμε πρόσφατα, στους τομείς …της αλιείας και της κτηνοτροφίας!

Κατά τη γνώμη μου, ένα είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε επιτύχει – κάτι απλό και ταυτόχρονα, μάλλον το δυσκολότερο:

Η «Δύναμη Πολιτών», με την ανεξαρτησία  και την αταλάντευτη προσήλωσή της στο να αναζητά τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της πόλης μας, μακριά από τις ιδεοληψίες και τις λοιπές παθογένειες του παρελθόντος, απέδειξε ότι η Αυτοδιοίκηση:  οφείλει και μπορεί να λειτουργήσει ακριβώς όπως επιτάσσει το όνομά της: ως  Αυτοδιοίκηση και όχι ως εκτελεστικό όργανο εντολών από κόμματα και κομματάρχες.”

Ο κ. Λαμπρινός προχώρησε και σε έναν εκτενή απολογισμό της δημοτικής αρχής, ενώ δεν παρέλειψε να απολογηθεί για την αδυναμία επικοινωνίας με τα ίδια τα μέλη της παράταξής του τονίζοντας ότι ο φρότος εργασίας και η καθημερινότητα του δήμου ήταν αμείλικτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook