Έκλεισαν εχτές Τετάρτη 17/10 και ώρα 20.00 οι εγγραφές για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Sfakia Vertical Run 2018, από το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων.

Οι περισσότεροι από 230 αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα κληθούν να τρέξουν στον πλέον πρωτότυπο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, μιας και ο αγώνας ξεκινά μέσα από το πλοίο, με το που φτάσει στο λιμάνι του Λουτρού και πέσει ο καταπέλτης. Σε μόλις 4,5 χιλιόμετρα θα κληθούν να ανέβουν 690 μέτρα θετικής υψομετρικής, διανύοντας το παλιό μονοπάτι που ένωνε το Λουτρό με την Ανώπολη. Φτάνοντας στην κορυφή θα πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα της Αγίας Αικατερίνης και να κατηφορίσουν στην πλατεία της Ανώπολης για να τερματίσουν.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας, εντός των γραφικών στενών της Ανώπολης για παιδιά ηλικίας έως 12 χρονών.

Μετά το πέρας των αγώνων θα ακολουθήσουν οι απονομές ενώ τόσο οι αθλητές όσο και οι συνοδοί τους θα απολαύσουν παραδοσιακό κέρασμα, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανώπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα έχουν εγγραφεί 44 αλλοδαποί αθλητές από 9 διαφορετικές χώρες, κάτι που δείχνει τη δυναμική που μπορεί να έχει ο αθλητικός τουρισμός στην Κρήτη.

Η οργανωτική ομάδα του αγώνα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους του αθλητές για το ενδιαφέρον τους και να τους ευχηθεί να έχουν έναν καλό αγώνα και να το απολαύσουν όσο περισσότερο γίνεται

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook