Ξεκίνησε το Sfakia Vertical Run – Δρομείς ανάμεσα σε λουόμενους και παραθεριστές στο Λουτρό ξεκίνησαν τη διαδρομή με προορισμό την Ανώπολη

Ο καταπέλτης του πλοίου στο Λουτρό άνοιξε και δεκάδες δρομείς όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν στο δρόμο και μέσα από τις καφετέριες, εν μέσω χειροκροτημάτων, διέσχισαν την παραλία με προορισμό το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης σε υψόμετρο 687 μέτρα.

Λουόμενοι και παραθεριστές στο Λουτρό, είδαν την εκκίνηση του αγώνα κάθετης ανάβασης Sfakia Vertical Run από το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία της Ανώπολης, όπου έχει ως σημείο τερματισμού.

Στη 4,5 χιλιομέτρων διαδρομή και με “κορύφωση” στα 690 μέτρα  θετικής υψομετρικής, οι αθλητές θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος, έκρηξης, δύναμης και αντοχής.

Η συγκέντρωση των αθλητών έγινε στο λιμάνι των Σφακίων και στη συνέχεια οι αθλητές επιβιβάστηκαν στο πλοίο για Λουτρό. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε μέσα από το καράβι για Λουτρό, με το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου, σε σειρές. Στη συνέχεια οι αθλητές διέσχισαν το παραλιακό μέτωπο του Λουτρού με προορισμό αρχικά το βραχώδες μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης σε υψόμετρο 687 μέτρα. Εκεί οι αθλητές, για είναι έγκυροι, θα πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας και έπειτα να συνεχίσουν κατηφορίζοντας προς τον τερματισμό που θα γίνει στην πλατεία της Ανώπολης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον αγώνα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook