Ο Δήμος Πλατανιά  με το ΝΠΔΔ Δήμου, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά την εκπαίδευση των στελεχών και των πολιτών του Δήμου σε ζητήματα άτυπης ενήλικης εκπαίδευσης-ΔΒΜ, τοπικής ιστορίας και πολιτισμού στην κοινότητα.

 Το Εθελοντικό Πολιτισμικό Πρόγραμμα ‘ΚΡΗΝΕΣ’ τίθεται σε εφαρμογή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών-Ίδρυμα Καψωμένου, το ΜΑΙΧ, το Λύκειο των Ελληνίδων, τους Φίλους της Ιταλίας Χανίων και τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων.

Οι ‘ΚΡΗΝΕΣ’ και οι εθελοντές συντονιστές διαλόγου του ΕΔΕΕΚ θα εργαστούν για δεύτερη συνεχή χρονιά πλάι στους πολίτες του Δήμου, ώστε μέσω της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της συστηματικής καταγραφής των  πολιτιστικών μνημείων (Κρηνών) του τόπου να δοθεί η δυνατότητα σε Πολίτες και Συλλογικότητες να αναπτύξουν διάλογο, να αναδείξουν ζητήματα και να επιλύσουν προβλήματα που τους απασχολούν στην κατεύθυνση της ολιστικής ανάδειξης του πολυποίκιλου Δήμου τους (παράλια και ενδοχώρα).  

Στο παραπάνω εκπαιδευτικό πλαίσιο θα λειτουργήσουν Εθελοντικές Ομάδες Εργασίας με έργο όπως: ανάδειξη-καταγραφής μνημείων, παραδοσιακά επαγγέλματα, λογοτεχνικά έργα και  ριζίτικα τραγούδια, λαϊκός πολιτισμός-μουσειακές εκθέσεις, κεραμική και αγιογραφία, παραδοσιακή και σύγχρονη ένδυση, λέσχη ανάγνωσης, διευκολυντές διαδρομών-διευκολυντές κοινότητας, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία).

Εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος: Το Σάββατο 27/10/2018 (18.00-20.00) στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Πληροφορίες στο: www.cretaadulteduc.gr

Δηλώσεις Συμμετοχής στο: [email protected] ή και απευθείας στην Εναρκτήρια Συνάντηση στην ΟΑΚ.       

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook