Αισιόδοξος ότι η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ μπορεί να πετύχει τους στόχους της εμφανίστηκε κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ομάδα ο Κώστας Ανυφαντάκης.

Ο έμπειρος Ρεθυμνιώτης προπονητής εξέφρασε την πίστη του στο ρόστερ που έχει η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτόν τον σύλλογο. Ένας σύλλογος που πρέπει να βρίσκεται ψηλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που διοικείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν προτεραιότητα να βελτιώσουν την ομάδα, μέσα από την οργάνωση. Έχουν τη θέληση να αναδείξουν νέους παίκτες – που για μένα είναι το κυριότερο στο ποδόσφαιρο – και έρχομαι και εγώ να συστρατευθώ σε αυτήν την προσπάθεια. Πιστεύω σε αυτήν την ομάδα και ευελπιστώ ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά, στηριζόμενοι πάντα στα παιδιά και στους ανθρώπους (της ομάδας), γιατί αυτή η ομάδα σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνει ο σύλλογος να είμαι αυτή τη στιγμή εδώ προπονητής και αυτό υπόσχομαι είναι να δώσουμε μαζί με τους παίκτες μας και τους συνεργάτες μας τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για το πόσο δύσκολο είναι στην 4η αγωνιστική να αναλαμβάνει κάποιος μια ομάδα που δεν την έχει “χτίσει” ο ίδιος και πόσος χρόνος θεωρεί ότι χρειάζεται για να μάθει το υλικό: «Απαντήσεις θα πάρουμε μέσα από τη δουλειά και από τους παίκτες μας. Τη γνωρίζω την ομάδα, όσον αφορά το υλικό που υπάρχει. Έχω πολύ καλή άποψη για τους ποδοσφαιριστές που έχει αυτή η ομάδα. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε πάνω στα θετικά που υπήρξαν. Η δικιά μου δουλειά είναι κατά πόσο μπορούν γρήγορα – θα βοηθήσει σε αυτό το ρεπό δύο εβδομάδων μέχρι το επόμενο παιχνίδι – να μπουν στη φιλοσοφία της δικής μου προπόνησης και του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι το επίπεδο των παικτών μας δίνει την αισιοδοξία να μπορέσουμε να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα μες το γήπεδο, παρότι όντως οι ομάδες “χτίζονται” το καλοκαίρι. Αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος».

Για το ότι είναι ώθηση για τον ίδιο η σπουδαία νίκη στην Προοδευτική ώστε να πατήσει πάνω στην καλή ψυχολογία των παικτών: «Είναι περισσότερο (ώθηση) για τους παίκτες. Εγώ ήμουν αποφασισμένος να έρθω στην ομάδα να βοηθήσω, ασχέτως αποτελέσματος. Οι παίκτες πήραν αυτό που αξίζαν. Πήραν κάτι που δικαιούντουσαν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Υπήρξαν και έντονα συναισθήματα και είναι καλό αυτό, γιατί δείχνει ότι η ομάδα αυτή αντιδράει και ότι έχει την ικανότητα πάνω απ’ όλα. Σίγουρα είναι το καλύτερο για τους παίκτες αυτό και για μένα είναι οι δύο εβδομάδες μπροστά που έχουμε μέχρι το επόμενο παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Γιάννης Μυλωνάκης, τόνισε ότι η ομάδα παραμένει πιστή στο πλάνο της για ανάδειξη των Χανιωτών ποδοσφαιριστών.

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Έχουμε τη χαρά να εντάσσουμε στην οικογένειά μας έναν καταξιωμένο προπονητή, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, τον κ. Κώστα Ανυφαντάκη, τον οποίο καλωσορίζουμε. Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζετε, αποχαιρετούμε τον πρώην προπονητή, τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του, πήραμε πράγματα, μας έδωσε – του δώσαμε και αλλάζουμε σελίδα.

Όπως γνωρίζετε η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ υπηρετεί ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ. Για εμάς χανιώτικο ποδόσφαιρο χωρίς Χανιώτη ποδοσφαιριστή δεν υφίσταται. Είμαστε υποχρεωμένοι και ακολουθούμε ένα πρότζεκτ που λέει “Χανιώτες ποδοσφαιριστές”, στηρίζουμε τα παιδιά που έχουν ικανότητες και ταλέντο και σε ηλικίες κατάλληλες γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Επ’ ευκαιρίας να πω ότι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας δεν ξεπερνάει τα 24 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους που μέχρι τώρα μας στηρίζουν. Έχει γίνει αντιληπτό και παίρνουμε δύναμη από τους φιλάθλους που υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Η μεγάλη μας δύναμη προέρχεται από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού μας τον κ. Απόστολο Αλεξάκη και τον αντιπρόεδρο τον κ. Δημήτρη Αλεξάκη, που είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και στηρίζουν τα μέγιστα. Εμείς δεσμευόμαστε, γιατί είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουμε αναλάβει να υπηρετήσουμε αυτό το πλάνο, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook