Θα ζητηθεί να εξαιρεθούν όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στον κατάλογο του Υπερταμείου 

Κατά της απόφασης της κυβερνητικής επιτροπής και της απόφασης του κ. Τσακαλώτου, αναφορικά με τα 197 ακίνητα που παραχωρούνται στο Υπερταμείο, τάσσεται το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, το οποίο ψήφισε κατά πλειοψηφία, την προσφυγή στο ΣτΕ για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού ζητήματος.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Μαράκης, επιβεβαιώνοντας σχετικό άρθρο του Flashnews.gr,  “οι προθεσμίες που έδωσε η ΚΕΔΕ, έχουν παρέλθει”, οπότε πρόσθεσε “μπορούμε να στραφούμε στη νομική οδό, να προσφύγουμε στο ΣτΕ και να ζητήσουμε να μην προχωρήσει στο Υπερταμείο κανένα ακίνητο και όχι μόνο όσα ανήκουν στο δήμο Χανίων. Στρεφόμαστε κατά της απόφασης της κυβερνητικής επιτροπής και κατά της απόφασης του υπουργού που επηρεάζει δηλαδή το σύνολο των ακινήτων. Η κίνηση η οποία γίνεται από νομικής άποψης είναι να καταπέσουν τελείως σαν αντισυνταγματικές οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Η πρόταση μας θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή”. 

Την συγκεκριμένη απόφαση ψήφισαν όλοι εκτός από τον κ. Ρίζο, τον κ Παπαντωνάκη και την κ. Βουτετάκη, οι οποίοι έκαναν αντιπρόταση, ώστε να γίνει ναι μεν ολική εξαίρεση των ακινήτων αλλά να καταργηθεί και το Υπερταμείο.

Η κ. Αγγελάκη, τόνισε ότι θα στηρίξει το έργο προκειμένου, να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ ο κ. Σχοινοπλοκάκης, έθιξε το θέμα της καθυστέρησης και της εκπνοής των προθεσμιών, αναφέροντας ότι θα έπρεπε να λάβει χώρα ένα ειδικό συμβούλιο προκειμένου να ληφθούν γρηγορότερα αποφάσεις για αυτό το θέμα «δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το φέραμε σαν έκτακτο θέμα στο συμβούλιο και δεν το είχαμε συζητήσει νωρίτερα», πρόσθεσε. 

«Είμαστε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων, τα μνημεία ανήκουν στους Χανιώτες, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκποιήσει στο ταμείο και στους δανειστές τη μνήμη και την ιστορία του  τόπου. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, και με νομοθετική ρύθμιση να ξεκαθαριστεί το θέμα ενώ παράλληλα να διεκδικήσουμε σαν δήμος, κτίρια όπως είναι το Βλησίδης, η βίλα Κούνδουρου, το Ιστορικό μνημείο, το σπίτι του Βενιζέλου, όπως και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Εμείς είμαστε υπέρ να επιλέξουμε την νομική οδό σαν δήμος», ανέφερε ο κ. Σαρρής.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαντωνάκης, υπογράμμισε ότι “η θέση η δική μας είναι καθαρά πολιτική, κανένα δημόσιο ή δημοτικό ακίνητο στο Υπερταμείο. Κάποιοι ζητάνε εξαιρέσεις μόνο για ορισμένα ακίνητα και έτσι είναι σαν να συμφωνούμε με το μνημόνιο. Κάποιοι στηρίζουν το Υπερταμείο και τώρα έρχονται με δάκρυα στα μάτια να ζητήσουν εξαιρέσεις”.

Ο κ. Ρίζος, μίλησε για εκείνους τους ανθρώπους που σηκώνουν το θέμα αντιπολιτευτικά για πολιτικούς λόγους. Η ΚΕΔΕ έχει γίνει ουρά της ΝΔ. Υπάρχει ένα αριθμός 197 ακινήτων που περνάνε στο Υπερταμείο και αν κάποιος αντιπαρατίθεται με αυτή την πολιτική δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις, όποιος το κάνει αυτό είναι υπέρ του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, για χάρη των μνημονίων και για να στηρίξουν τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Να σταματήσει εδώ η υποκρισία, να εξαιρεθούν όλα τα κτίρια».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook