Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πεσμένο όλα πάνε λάθος. Έχουμε κομμάρες, αδιαθεσία και φυσικά οι πιθανότητες να αρρωστήσουμε αυξάνονται υπερβολικά πολύ.

Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να είναι όσο το δυνατόν πιο ενδυναμωμένο. Δε χρειάζεται να τρέξεις να πάρεις βιταμίνες, μιας και υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να το καταφέρεις.

Μάλιστα οι τρόποι είναι μόλις 3 και οι περισσότερες από εμάς τους αγνοούμε τις περισσότερες φορές. Ποιο είναι το τρίπτυχο για να ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα; Ρίξε μια ματιά παρακάτω και δε θα χάσεις.

Μιλάμε για μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου που θα ωφελήσουν στο έπακρο τον οργανισμό σου.

Ισορροπημένη διατροφή

Λογικά θα το περίμενες μιας και είναι το Α και το Ω. Μια ισορροπημένη διατροφή ισούται με μια καλολαδωμένη μηχανή, η οποία παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να δουλεύει χωρίς προβλήματα.

Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει τρώμε από όλα και σε σωστές ποσότητες. Δε χρειάζονται υπερβολές και σίγουρα οι κραιπάλες καλό είναι να αποφεύγονται!

Καλός ύπνος

Βασικό συστατικό για να έχουμε ενέργεια μέσα στη μέρα μας είναι η βραδινή ξεκούραση. Καλώς ή κακώς πρέπει να κοιμόμαστε ένα καλό 6ωρο με 8ωρο το βράδυ, προκειμένου ο οργανισμός μας να ξεκουραστεί πλήρως.

Δεν είναι τυχαίο πως όταν αρρωσταίνουμε θέλουμε να κοιμόμαστε συνέχεια. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός μας είναι πεσμένος και χρειάζεται να ξεκουράζεται για να μπορεί να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα.

Αν μπορείς οι ενδιάμεσοι ύπνοι στην ημέρα μπορούν να σε βοηθήσουν, ειδικά αν κάνεις δύσκολο ύπνο το βράδυ. Τα λεγόμενα power naps μπορούν να βοηθήσουν στην αποδοτικότητά σου.

Οπότε χάρισε στον εαυτό σου ένα 30λεπτο ύπνου όταν νιώθεις μη αποδοτική.

Άσκηση

Η καθημερινή άσκηση είναι άκρως αναζωογονητική και δεν εξυπηρετική μόνο μια καλή εξωτερική εμφάνιση. Η άσκηση είναι καλή και για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μιας και μας εκτονώνει από άγχη, στρες. Αυτό έχει ως συνέπεια καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Επιπλέον, η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό μιας και δημιουργεί καλύτερα αντισώματα. Οπότε, όσο και να βαριαναστενάζουμε κορίτσια, έστω ένα 10λεπτο περπάτημα τη μέρα βοηθάει! Τι είναι 10 λεπτά; Μια βόλτα στο πάρκο και πίσω.
 Πηγή: govastileto.gr