Εκατό χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου προγραμματίζει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, στις 8:00 μμ, στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, στο Ηράκλειο. 

Κεντρικοί ομιλητές:  

 • Κυριάκος Βιρβιδάκης, π. Υπουργός – Αντιπρόεδρος Ένωσης  Δημάρχων Κρήτης,
 • Οδυσσέας Ζώρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, και
 • Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ., Βουλευτής Ηρακλείου.
 • Συντονιστής: κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου. 

Χαιρετισμοί:

 • Παναγιώτης Σπαθαράκης, πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου (περίοδο διακυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη)
 • Εμμανουήλ Παπαχατζάκης, πρ. Νομάρχης Λασιθίου  (περίοδο διακυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη)
 • Γρηγόρης Ροκαδάκης, Μέλος Π.Ε. ΝΔ
 • Γρηγόρης Πασπάτης,  Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου
 • Μάξιμος Σενετάκης, πρ. Βουλευτής-Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ για θέματα Κρήτης
 • Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Επικ. μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
 • Γεώργιος Ματαλλιωτάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου “ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σπουδαίος Κρητικός, μεγάλος πολιτικός άνδρας και γνήσιος πατριώτης ανέπτυξε έντονη και πολύπλευρη πολιτική δραστηριότητα. Ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών την 29η Μαΐου 2017, με την πλούσια και διαρκή πολιτική παρουσία για περισσότερα από 60 χρόνια, μας κληροδότησε πλούσια παρακαταθήκη.

Υπήρξε ένας πολιτικός, βαθιά φιλελεύθερος, οραματιστής, που συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό, που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού και πέτυχε σε μέγιστο βαθμό την εθνική συμφιλίωση. Ένας πολιτικός που γνώριζε ότι η δουλειά του πολιτικού, δεν είναι να είναι πρόσκαιρα ευχάριστος, αλλά μακροπρόθεσμα χρήσιμος. Υπήρξε ο τελευταίος Μεγάλος της Πολιτικής, ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός, με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες μπροστά από την εποχή του. Μια σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη Ιστορία της Πατρίδας που υπηρέτησε την Αλήθεια, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία.

Η μεγάλη του αγάπη και η αγωνία του για την Κρήτη είναι διάχυτη σε όλη του την πορεία. Είχε ιδιαίτερη σχέση με τον «τόπο που τον γέννησε» κι «έτρεφε πραγματική και άδολη λατρεία» για την Κρήτη. Η κρητική παράδοση της γενναιότητας και της λεβεντιάς, του θάρρους, της περηφάνειας και του φιλότιμου, είναι το ηθικό πρόταγμα που ακολούθησε. Στην Κρήτη λάμβανε τις αποφάσεις του, στην Κρήτη ερχόταν όταν ήταν προβληματισμένος, στην Κρήτη γύριζε για να πάρει δυνάμεις. 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου πολιτικού ηγέτη και ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς του στην Κρήτη, την σύγχρονη ελληνική ιστορία και την Πατρίδα μας, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την επετειακή εκδήλωση”.