Περιφέρεια και Λιμεναρχείο εξέδωσαν ανακοινώσεις για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης αλλά και στις ορεινές περιοχές της κάνοντας λόγο ακόμα και για χιονοπτώσεις.

Ο καιρός πρόκειται να "αγριεύσει" μέσα στα επόμενα 24ωρα και για αυτόν τον λόγο η Περιφέρεια Κρήτης με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου χτυπούν το "καμπανάκι" προς τους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Κρήτης ότι: 

"Για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινόμενων σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, οι Αγρότες, Κτηνοτρόφοι και Μελισσοκόμοι των περιοχών να παρακολουθούν τις προγνώσεις και τις προειδοποιήσεις του καιρού, που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και να προετοιμαστούν κατάλληλα, δηλαδή να φροντίσουν να έχουν τα απαραίτητα εφόδια και ζωοτροφές για το ποίμνιό τους και τα μελισσοσμήνη τους.

Επίσης να έχουν εξασφαλίσει την επικοινωνία τους και να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να εγκαταλείπουν τις περιοχές με υψηλό υψόμετρο πριν αποκλειστούν από χιονόπτωση".

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείο από την πλευρά του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ιδιοκτήτες σκαφών ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που βγουν στα ανοικτά ενώ προτείνει να αποφύγουν την δραστηριότητα τους στις θάλασσες της Κρήτης.