Σε διάστημα είκοσι μηνών και με προυπολογισμό 440.000 ευρώ, θα εκπονήσει το πολυτεχνείο Κρήτης, την εργασία αναφορικά με την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση των έργων για την ανάδειξη και αποκατάσταση των Νεωρίων.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ αυτής της συνεργασίας και η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Η  μελέτη θα αφορά, το μνημειακό και μουσειακό χαρακτήρα των Νεωρίων, προτάσεις χρήσεων για την διατήρηση και ανάδειξη τους αλλά και τεκμηρίωση αναφορικά με το ιστορικό και τεχνολογικό κομμάτι των έργων.

Εντωμεταξύ, αντιδράσεις, έφερε στους δημοτικούς συμβούλους η εισήγηση για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Χανίων, καθώς η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον κ. Βάμβουκα, ότι δεν έχει κάνει στην θητεία του κανένα βήμα για να εξελίξει την προβολή του δήμου, “δε βλέπουμε κανένα σχεδιασμό για έντυπο και ψηφιακό υλικό προβολής, ενώ κάθε χρόνο φέρνετε το ίδιο θέμα στο συμβούλιο χωρίς νέες προτάσεις και αναρωτιόμαστε τι γίνονται τόσα χρήματα”, ανέφερε η κ. Κοκκινάκη. 

Η  κ. Αγγελάκη τόνισε ότι “τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει τουριστική προβολή, περνάει η ίδια εισήγηση κάθε χρόνο, έχουν γίνει δαπάνες για σποτ, για φωτογραφήσεις και δεν μας έχετε πει που χρησιμοποιήθηκαν και που προβάλαμε το δήμο μας, η ψηφιακή υποστήριξη δεν έχει καμία προόδο καθώς δεν εξελίχθηκε ενώ και ότι υπήρχε δεν λειτουργεί”.

Ο κ. Παπαντωνάκης, ανέφερε ότι “ο δήμος έχει ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την προβολή του δήμου Χανίων και τουριστική προβολή δεν έιναι μόνο ένα φυλλάδιο, αλλά και οι υποδομές, τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό κλπ”.

Από την πλευρά του ο κ. Ρίζος, υπογράμμισε ότι “οι υπηρεσίες που έχουμε είναι αντιστρόφως ανάλογες με τις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας κάθε χρόνο και δεν θα έπρεπε η τουριστική προβολή να βαραίνει τους πολίτες αλλά να δίνονται αυτά τα χρήματα για τις ανάγκες των Χανιωτών”.

Ο δήμαρχος Χανίων, τόνισε ότι είναι σε ε εξέλιξη οι χάρτες για μνημεία, παραλίες και ναούς ενώ ανακοίνωσε ότι το site, του δήμου θα αλλάξει με μέσω ενός ευρωπαικού προγράμματος “επίσης έχουμε πάρει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό 2.500 φωτογραφιών και ήδη αξιοποιούνται. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την δημοτική αρχή για τις υποδομές και δε πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα”.

Η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς η παράταξη του κ. Παπαντωνάκη απείχε όπως και η κ. Βουτετάκη ενώ ο κ. Ρίζος την καταψήσησε. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook