To εγκώμιο της Κρήτης και την ανάδειξη του νησιού σε πρωταγωνιστή στον αγροτοδιατροφικό τομέα έπλεξε από το Ηράκλειο ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Ο κύριος Φωτάκης είναι ένας εκ των κεντρικών ομιλιτών στην έρευνα που σχεδίασαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το ΤΕΙ και η παρουσίαση της οποίας έγινε το μεσημέρι της Τρίτης. Μαζί με τον Κώστα Φωτάκη στο Ηράκλειο βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κασίμης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός στάθηκε στην σημασία που παίζει η Κρήτη για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα επισημαίνοντας ότι “είναι ένας τομέας που η Κρήτη αποτελεί πρωταγωνίστρια για την χώρα μας” ενώ για την έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσθεσε λέγοντας ότι “η έρευνα διασχίζει οριζόνται όλους τους αναπτυξιακούς τομείς της Ελλάδας. Ουσιαστικά με την γνώση που παράγεται και την καινοτομία που προκύπτει, δημιουργείται  μια προστιθέμενη αξία και όλα αυτά συνολικά αποτελούν μια γερή βάση για ένα νέο μοντέλο αναπτυξιακού προτύπου για την χώρα και το οποίο θα βασίζεται στην οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας που προκύπτουν από την επιστημονική έρευνα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook