Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής καθώς ένα φορτηγό – πλοίο προσάραξε στα Μάταλα όπου στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ναυτικών.

Τελευταία ενημέρωση: 19.15

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του φορτηγού – πλοίου που προσάραξε στα Μάταλα καθώς σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά τον απεγκλωβισμό των 8 ναυτικών, το πλοίο έχει ξεκινήσει να βουλιάζει στην θάλασσα. 

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση καθώς εντός εντός του φορτηγού είναι βρίσκονται 20 τόνοι πετρελαίου και εκφράζονται φόβοι για ρύπανση της θάλασσας. Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη από διάφορα μέσα που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου τα καύσιμα να μην δημιουργήσουν ρύπανση στην θάλασσα. Το πλοίο ξεκίνησε να βουλιάζει και οι 8 ναυτικοί πήδηξαν στην θάλασσα να σωθούν όμως αμέσως τους περισύλλεξαν άνδρες του Λιμενικού που τους μετέφεραν στην στεριά όπου τους περίμεναν ασθενοφόρα για να τους μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας των Μοιρών.

Τρίτο περιστατικό που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες και το οποίο έχει δημιουργηθεί από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν γύρω από την Κρήτη. Ένα φορτηγό – πλοίο προσάραξε στα Μάταλα με αποτέλεσμα να κληθεί αμέσως το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να απεγκλωβιστεί το πλήρωμα του. 

Στην επιχείρηση έλαβε μέρος κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ένα όχημα της Πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί η παρέμβαση τους καθώς και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Μετά από λίγη ώρα, ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ναυτικών που αποτελούσαν το πλήρωμα του φορτηγού ενώ προς το παρόν είναι άγνωστο το τι θα γίνει με το πλοίο.

Το “VIKING” παραμένει στο σημείο ημιβυθισμένο και η φορτηγίδα “NEPTUN KHAN” βρίσκεται προσαραγμένη πλησίον του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, 

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, ενώ ο Πλοίαρχος του Ρ/Κ πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

πηγή – φώτο: e-messara.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook