Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Χανίων, επισκέφθηκε σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2018, δύο ιδιαίτερα σημαντικές για το κοινωνικό τους έργο, δομές των Χανίων. 

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων, όπου αντάλλαξαν ευχές με τα παιδιά και νέους που φιλοξενούνται σε αυτό όπως και με τη διεύθυνση και το προσωπικό. Με την ευκαιρία της επίσκεψης ενημερώθηκαν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη δομή, όπως η έλλειψη ψυχολόγου και κοινωνικών λειτουργών. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στις κτιριακές υποδομές οι οποίες κρίθηκαν ακατάλληλες μετά το σεισμό του 2013, με αποτέλεσμα όλες οι δραστηριότητες των παιδιών να στριμώχνονται αναγκαστικά στο παλιό και μικρότερο σε έκταση οικοτροφείο, ενώ παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος  κατάρρευσης των κτιρίων λόγω της εγκατάλειψης τους.

Στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, συνομίλησαν και αντάλλαξαν ευχές με τους τροφίμους, τη διεύθυνση και  τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρά τις οργανικές ελλείψεις, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά αφοσιωμένοι στην φροντίδα του συνανθρώπου τους.

Το συγκεκριμένο κέντρο λειτουργεί μονίμως με κατειλημμένα όλα τα κρεβάτια, καθώς εξυπηρετεί και περιστατικά εκτός νομού Χανίων, ενώ το προσωπικό δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην δυνατότητα της επανακοινωνικοποίησης ορισμένων τροφίμων και για να το επιτύχουν χρειάζεται  η στήριξη από την πολιτεία.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook