Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη,και όλων των τοπικών αρχών και φορέων έκοψε σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2019, την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Την τελετή ευλόγησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. Την κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο βουλευτής Χανίων, του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μπαλωμενάκης. 

Εκ μέρους και των δύο, ο κ.κ.Αμφιλόχιος στις ευχές του ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις με την εκκλησία και τις μισθοδοσίες των κληρικών. 

Ο Ανδρέας Μπαλωμενάκης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα με τον διάλογο και θα βρεθούν λύσεις αναφορικά με τα θέματα που έχουν ανακύψει με την εκκλησία. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ευχήθηκε από την πλευρά του, ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίσει ο ίδιος στο τιμόνι της Περιφέρειας, ή αν θα αναλάβει κάποιος άλλος, η Κρήτη να συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται όσον αφορά στις υποδομές αλλά και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Επίσης αναφέρθηκε και στο έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα, ενώ τόνισε ότι το 2017, το έργο είχε κολλήσει λόγω αλλαγών στην νομοθεσία. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Αποστόλης Βουλγαράκης, τόνισε ότι η ενότητα είναι το πιο σημαντικό για την θετική πορεία αυτού του τόπου. 

Ο δήμαρχος Χανίων, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις Ηρακλείου και Χανίων και τόνισε ότι πρόκειται να γίνουν εντός του 2019, σημαντικά έργα στα Χανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια.


 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook