Πωλούσαν την κοκαΐνη μέσα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Χανιά - Πόσο έφτανε το ημερήσιο κέρδος

Δεκάδες είναι τα άτομα που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα κοκαΐνης στα Χανιά είτε με ρόλο αρχηγού είτε με ρόλο διακινητών ή ακόμα και μεσολαβητικό. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής για τη φερόμενη δράση των τριών εγκληματικών οργανώσεων και τα κέρδη που αποκόμιζαν προκαλούν εντύπωση.

Το κύκλωμα προμηθευόταν την ποσότητα της κοκαΐνης από τη Βενεζουέλα και την Αθήνα.

Ο κατηγορούμενος ως "εγκέφαλος" της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης κοκαΐνης ανέλαβε τα ηνία όταν τη χρονιά που πέρασε, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές των Χανίων ο πρώτος τη τάξει, αρχηγός της οργάνωσης για κατοχή 1.200 γραμ. κοκαΐνης και 114.000 ευρώ. Η ποσότητα της κοκαΐνης που διακινούσε φυλασσόταν σε χώρο που βρισκόταν σε χωριό των Χανίων, στον οποίο χώρο φέρεται ότι είχε ως αποθηκάριο την αδερφή του με τον γιο της να εκτελεί χρέη διακινητή.

Ο φερόμενος ως αρχηγικό μέλος της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, βοηθούσε τον πρώτο, προμηθεύοντάς τον με ποσότητα κοκαΐνης, όταν τα αποθέματα του πρώτου δεν επαρκούσαν, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό άμεση διασύνδεση των δυο οργανώσεων στο κύκλωμα.

Τεράστια τα ποσά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χονδρική τιμή πώλησης άγγιζε τα 60 ευρώ το γραμμάριο ενώ στη λιανική τιμή έφτανε τα 100 ευρώ το γραμμάριο. Ενδεικτικά, η πρώτη εγκληματική οργάνωση είχε κέρδη ημερησίως 300 - 900 ευρώ! 

Η μεταφορά της ποσότητας γινόταν με διάφορους τρόπους.  Ο ίδιος ο φερόμενος αρχηγός της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα και εισαγάγει αεροπορικώς κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ποσότητα 500 γραμ. κοκαϊνης την οποία στη συνέχεια είχε κρύψει στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε σε χωριό.

Ωστόσο, ποσότητα προμηθευόταν το κύκλωμα και από την Αθήνα. Ο αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης έστελνε ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα έναν συνεργάτη του οδηγό με μηχανάκι. Στην πρωτεύουσα, συνεργάτης του, τοποθετούσε σε ειδική κρύπτη του δικύκλου την κοκαΐνη και στη συνέχεια ο οδηγός με το μηχανάκι επέστρεφε και πάλι με το πλοίο της γραμμής Χανιά και έδινε τις ποσότητες στον "αρχηγό"

Για το ξέπλυμα του χρήματος από τα κέρδη της πώλησης κοκαΐνης, είτε προμηθεύονταν νικηφόρα δελτία από πρακτορεία του ΟΠΑΠ παρουσιάζοντας τα κέρδη τους ως προερχόμενα από αυτά, είτε τα "κυκλοφορούσαν" μέσω συγγενικού προσώπου.

Γνωστοί επιχειρηματίες και αστυνομικός στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν ακόμα και εντός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των Χανίων τα οποία προμήθευαν την πελατεία τους με κοκαΐνη. Φέρονται μάλιστα να εμπλέκονται 4 ιδιοκτήτες και 2 εργαζόμενοι, συνολικά 5 γνωστών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των Χανίων.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στη δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες άτομα, φέρεται να έχει διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ διακινητών ένα άτομο που υπηρετεί σε υπηρεσία της αστυνομίας.

Το "κοπέλι" και η "Βαγγελιώ"

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι φερόμενοι αρχηγοί με τους διακινητές και οι διακινητές με τους αγοραστές πελάτες, χρησιμοποιούσαν πολλές κωδικές ονομασίες για την κοκαΐνη όπως "κοπέλι", "κοπέλα", "γλυκό", "γκόμενα" "ένα ψάρι ολόκληρο" "Βαγγελιώ" "κόκα κόλα" κά

Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση υπάρχουν εκατοντάδες τηλέφωνα πελατών που προμηθεύτηκαν κοκαΐνη καθώς και δεκάδες τηλεφωνικοί αριθμοί μέσω των οποίων οι διακινητές έκαναν εκατοντάδες συναλλαγές.

Και ενώ ήδη κρίθηκαν ως προσωρινά κρατούμενοι οι 11 απο τους 13 αρχικά συλληφθέντες, η προανάκριση απο τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές συνεχίζεται με πολλά ακόμη άτομα που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία να καλούνται να δώσουν καταθέσεις.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook