Φυλλάδια με προπαγανδιστικό μήνυμα υπερ του Ισλάμ στους φακέλους – Σε ποιο Πανεπιστήμιο ο φάκελος περιείχε και σκόνη με ερεθιστικές ουσίες

Φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του Ισλάμ, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr,  περιείχαν οι ύποπτοι φάκελοι που εστάλησαν σε δεκάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εξαίρεση αποτελεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη, η περίπτωση της Μυτιλήνης, όπου ο φάκελος περιείχε σκόνη από μείγμα ερεθιστικών ουσιών. Τα δείγματα των φακέλων που εστάλησαν από τον ίδιο αποστολέα από την Ινδία, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους,  για τον απαιτούμενο έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι δεν εμπεριέχουν κάποια επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου ουσία.

Υπενθυμίζεται οτι και οι δύο φάκελοι που εστάλησαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εδρεύουν στην Κρήτη, εστάλησαν στην Αθήνα, αφού πρώτα είχε ακολουθηθεί το πρωτόκολλο ραδιοβιοχημικής απειλής.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς, από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook