Με ανακοίνωση της, η Περιφέρεια κρούει τον κώδωνα του  κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εν όψει της έλευσης του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου.

Η Αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της στο νησί από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου και μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση θα "υπάρξει αυξημένη συγκέντρωση σε σημαντικό βαθμό πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια". 

Η Περιφέρεια με ανακοίνωση της καλεί τις ευπαθείς ομάδες του πλυθησμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν έντονες σωματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σύμφωνα με ενημέρωση της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης-Δ/νση Δημόσιας Υγείας από σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου, θα υπάρξει αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης σε σημαντικό βαθμό πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Με βάση τις καιρικές προγνώσεις θα επηρεασθεί ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης από το φαινόμενο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης. 

Με αφορμή τα παραπάνω η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης συστήνει:

- Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

- Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς και τα παιδιά, θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

-Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

-Άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

- Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό, θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση - δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook