Επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εξαπέλυσε  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, μετά την χθεσινή τοποθέτηση του πρώτου στο Περιφερειακό Συμβούλιο οτι αρμόδιο για τον ΒΟΑΚ, με αφορμή την κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Χανίων - Κισσάμου, στο ύψος του Σταλού ειναι το Υπουργείο Υποδομών.

Σε ανακοίνωση του ο  Κ. Μαρκογιαννάκης, περιγράφει τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, έπειτα από την δική του όπως σημειώνει επιλογή να θέσει προς συζήτηση το ζήτημα του εγγράφου του υπουργείου Υποδομών, το οποίο είχε δημοσιοποίησε το Flashnews.gr σύμφωνα με το οποίο «αποκλειστικά υπεύθυνη για την συντήρηση και τη λειτουργία του ΒΟΑΚ είναι η Περιφέρεια Κρήτης». 

Τότε, λέει χαρακτηριστικά "έπεσαν οι μάσκες". Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημειώνει οτι "απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη για την αδικαιολόγητη απραξία του εδώ και ένα μήνα, ζητώντας το λόγο για το πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ υπουργείου και περιφέρειας όταν οι οδηγοί εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται στους κλεισμένους - από τις κατολισθήσεις – δρόμους. Για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης αποποιήθηκε κάθε ευθύνης καταδεικνύοντας ως αρμόδιο ξανά το Υπουργείο…μεταξύ ευθύνης και γελοιότητας βρίσκεται ο Σταλός. 

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε σε μία απόφαση του ΣτΕ του 2016, κατά την οποία αρμόδιος ήταν ο ΟΑΚ και στη συνέχεια το Υπουργείο Υποδομών που πήρε τις αρμοδιότητες. Ωστόσο ο Περιφερειάρχης είτε από άγνοια είτε σκόπιμα, παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσημη και μεταγενέστερη (Νοέμβριος 2017) χαρτογράφηση του εθνικού οδικού δικτύου από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα τη Δ/νση Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, σύμφωνα με την οποία υπεύθυνη για την συντήρηση του ΒΟΑΚ είναι ….η Περιφέρεια!"

Η δήλωση του κ Μαρκογιαννάκη συνεχίζει με το ίδιο ύψος τα πυρά προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, αναφέροντας «Εφόσον ο κ. Αρναουτάκης είναι τόσο σίγουρος για όσα επιχειρηματολογεί, ας βγει δημοσίως και ας αδειάσει το Υπουργείο του κ. Σπίρτζη! Πόσο ακόμη θα παίζει με τη νοημοσύνη των συντοπιτών μας; 

Ένα από τα επιτεύγματα αυτής της περιφερειακής διοίκησης είναι πως όχι μόνο έχει εφεύρει από μια δικαιολογία για κάθε αθέτηση προεκλογικής της υπόσχεσης, αλλά και ότι για κάθε παράλειψη, δεν φταίει ποτέ η ίδια αλλά πάντα κάποιοι άλλοι. ΄Όταν όμως έρχεται η ώρα του λογαριασμού οι δικαιολογίες καταρρέουν, οι ψεύτικες υποσχέσεις ξεσκεπάζονται, και η προσπάθεια παραπλάνησης αποκτά ονοματεπώνυμο. Δουλειά σας λοιπόν, κ. Αρναουτάκη είναι πρώτον να έχετε το δρόμο ανοιχτό και δεύτερον να γνωρίζετε ποια είναι τα καθήκοντά σας, οι υποχρεώσεις σας άρα και οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας!» σχολιάζει ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook