Σε πολύ θερμό κλίμα, έγινε  τo απόγευμα της Τετάρτης 6-2, στο ιστορικό καφέ “Κήπος”, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του παραρτήματος Χανίων, της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.

Τα μέλη του συλλόγου, είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που τους απασχολούν. Στην εκδήλωση ήταν παρούσες γυναίκες από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και άλλων επαγγελματικών κλάδων. Η  πρόεδρος Αμαλία Μπασιά ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και αρωγούς του παραρτήματος Χανίων.

Στην τοποθετηση της τόνισε ότι οι  νέες γυναίκες χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν πως για να αλλάξουν οι στερεότυπες αντιλήψεις και νοοτροπίες που επηρεάζουν αρνητικά τις συνθήκες της ζωής τους δεν αρκεί μόνο η ατομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους αλλά χρειάζεται όλες οι γυναίκες να αγωνίζονται ενωμένες. Οι  γυναίκες χρειάζονται την Ε.Γ.Ε. και η Ε.Γ.Ε. τις γυναίκες για να αγωνιστούν μαζί για μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας και αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών”, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση.Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε το ημερολόγιο του 2019 με τίτλο “Η συνοχή της Ευρωπαικής Ένωσης σε κίνδυνο;” από την γραμματέα του παραρτήματος Κατερίνα Τζομπανακη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook