Στα Χανιά φιλοξενείται εφέτος ο ημιτελικός του διαγωνισμού Mazi Chef που αφορά γαστρονομικές δημιουργίες με ιδιαίτερο ύφος και γεύση.

Στα πλαίσια των δράσεων Gout de France – Good France 2019 -  ενός διεθνούς εγχειρήματος που αφορά την γαλλική γαστρονομία, τις παραδόσεις και τις αξίες της  ως συνέχεια της ένταξης της στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO- διοργανώνεται από την Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ο διαγωνισμός Mazi Chef για την ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού εκλέρ, ενός γαλλικού δημιουργήματος που έλληνες από τον χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής καλούνται να δώσουν άρωμα από τον τόπο μας.  Έχουν επιλεγεί τέσσερις πόλεις για να γίνουν οι ημιτελικοί, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και τα Χανιά.

Οι φιναλίστ των τριών πρώτων έχουν επιλεγεί και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου θα κριθεί  και το καλύτερο εκλέρ από δημιουργό των Χανίων, της Κρήτης. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Jean- Marie Hoffmann, τον φιναλίστ του περυσινού διαγωνισμού Σ. Ξενάκη  και άλλων καταξιωμένων ειδικών του χώρου. Η τελική αναμέτρηση των 4 διαγωνιζόμενων θα γίνει στην Αθήνα, στις 18 Μαρτίου με κριτές μεγάλους σεφ και ζαχαροπλάστες Έλληνες και Γάλλους.

Η Γαλλική Πρεσβεία σε συνεργασία με τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων επιμελούνται την άρτια διοργάνωση του πρώτου γύρου του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Μοναστήρι του Καρόλου( στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη) όπου βρίσκονται και τα γραφεία του συλλόγου,  παρουσία  εκπροσώπων της μαγειρικής τέχνης.

Η επιλογή του τόπου και του χώρου έγινε κατόπιν της μακράς και άψογης συνεργασίας του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου με την Γαλλική Πρεσβεία καθώς και κατόπιν της επιθυμίας του μαικήνα του, Κάρολου Καμπελόπουλου, που μερίμνησε να την γνωστοποιήσει τόσο στον Σύλλογο όσο και στους εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας που ήταν παρόντες στα εγκαίνια του Ιδρύματος του.

Μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη πολιτισμών μέσα από το ταξίδι των γεύσεων και των αισθήσεων!!


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook