Ο 1ος γαστρονομικός διαγωνισμός το 2022 με θέμα την Κρέπα με άρωμα Κρήτης, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή : 46 σπουδαστές από 5 Σχολές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Νομού Χανιων, 31 chef Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και 20 Κριτές.

Είναι ένας διαγωνισμός καθαρά παιδαγωγικός, αποκλειστικά για σπουδαστές σχολών και τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης -Αρτοποιίας του νόμου Χανίων .

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δυο γύρους όπως και πέρυσι, με τον πρώτο γύρο να γίνεται στις εγκαταστάσεις των σχολών και ο δεύτερος γύρος και τελικός στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων- Νεώριο Μόρο- ανοικτό και στο κοινοί.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες α) αλμυρή τάρτα β) γλυκιά τάρτα

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ 15 – 16 – 17/03/2023

Ημερομηνίες διεξαγωγής 1ου γύρου διαγωνισμού 15-16-17 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της κάθε σχολής

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/03/2023

11h00 IEK DELTA 360

17h30 ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 16/03/2023

17h00 Δ.ΙΕΚ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/03/2023

11h00 HOTELIER EDUCATION

16h30 Δ. ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Φέτος Πρόεδρος κριτικής επιτροπής για τον Πρώτο Γύρο είναι : για την Αλμυρή Τάρτα Jean Marie Hoffman chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και Πρόεδρος κριτικής επιτροπής για την Γλυκιά Τάρτα : ο Δημήτρης Χρονόπουλος chef pâtissier και Brand Ambassador Valrhona

Στην κριτική επιτροπή εκτός των δυο σεφ θα συμμετέχουν δυο σεφ από κάθε σχολής, ο καθηγητής/η καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας και ένα μέλος του συμβουλίου του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων

Είναι μια σύμπραξη ελληνογαλλικής γεύσης : επιλογή από 6 διαφορετικές ζύμες γαλλικής τάρτας :

α) pâte sucrée
b) pâte sablée
c) pâte sablé bretonne
d) pâte brisée
e) pâte feuilleté (σφολιάτα)
f) tarte flambée

Με μια γέμιση (και η γενικότερη φιλοσοφία) που πρέπει να προέρχεται από την Κρητική Γη
Θα υπάρξει ένας νικητής για την κάθε σχολή από την κάθε κατηγορία. Δηλαδή για την αλμυρή τάρτα 1 νικητής και για την γλυκιά τάρτα 1 νικητής .
Το έπαθλο του πρώτου γύρου είναι η λευκή ποδιά με διαφορά αναμνηστικά και το τελικό έπαθλο είναι πρακτική άσκηση στην Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας η στον Στέλιο Παρλιάρο, στις Γλυκιές Αλχημείες
Η τάρτα που κερδίζει στον πρώτο γύρο πρέπει να είναι με τα ιδία υλικά για τον δεύτερο γύρο

Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί 29 Μαρτίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook