Το βράδυ της Τρίτης (12/02) πραγματοποιήθηκε η “37η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή” στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. 

Η Κρήτη και οι εκπρόσωποι των ομάδων της είχαν την τιμητική τους και ειδικότερα στη Football League κυριάρχησαν. 

Αρχικά η παλιά δόξα του ΟΦΗ και πρώην προπονητής του, Νίκος Νιόπλιας, βραβεύτηκε για τη σπουδαία πορεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για το ρεκόρ συμμετοχών στην Α’ Εθνική με ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και Χαλκηδόνα.

Για την ολοκλήρωση των σπουδών του και το πτυχίο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου βραβεύτηκε ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, Γιάννης Μπουτσάκης, ενώ ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης του ΑΟΧ/Κισσαμικού παρέλαβε βραβείο – μαζί με τον πρώην παίκτη ΑΟΧ και Κισσαμικού Στέλιο Τσουκάνη – για το πτυχίο στο sports management μέσω του προγράμματος On Line Academy.

Δύο ποδοσφαιριστές που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα του Πλατανιά, ο άλλοτε αρχηγός της ομάδας Θωμάς Ναζλίδης και ο Μανώλης Σιώπης, παρέλαβαν βραβεία fair play. Ο πρώτος για τη δήλωση θαυμασμού για το γκολ του Χριστοδουλόπουλου με το οποίο έμεινε πέρσι εκτός τελικού κυπέλλου η πρώην ομάδα του, ΑΕΛ, ενώ ο δεύτερος για τον ρόλο του δημοσιογράφου που ανέλαβε μετά το τέλος του αγώνα Ατρόμητος-Πανιώνιος, προσφέροντας ευχάριστες στιγμές μαζί με τον συμπαίκτη του Παναγιώτη Κόρμπο και τους πρώην συμπαίκτες του και καλούς του φίλους, Ανδρέα Γιαννιώτη και Σπύρο Ρισβάνη.

Ειδικό βραβείο υπήρξε για τον παλαίμαχο βοηθό διαιτητή Α’ Εθνικής, τον Ρεθυμνιώτη, Γιώργο Σταυρουλάκη, ως αρχικελευστή του Λιμενικού Σώματος.

Στη Football League όλα τα βραβεία πήγαν στις κρητικές ομάδες, σε νυν ή πρώην μέλη τους. Καλύτερος προπονητής για τη σεζόν 2017-2018 αναδείχτηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος (ΟΦΗ), “νικώντας” τους Τάκη Γκώνια (Εργοτέλη) και Γιώργο Πετράκη (ΑΟΧ/Κισσαμικό). Ως πρώτος σκόρερ, αλλά και καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής της κατηγορίας βραβεύτηκε ο Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ), ενώ το βραβείο του καλύτερου νέου κατέληξε στον Γιώργο Ξύδα (ΑΟΧ/Κισσαμικός). Καλύτερος ξένος αναδείχτηκε ο Ούγκο Κάιπερς (Εργοτέλης) και καλύτερος τερματοφύλακας ο Γιώργος Στρέζος (ΟΦΗ).

Αναλυτικά οι βραβεύσεις ήταν οι εξής:

Ειδικές βραβεύσεις: Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Νιόπλιας, Κριστόφ Βαζέχα, Χρήστος Θέος, Γιώργος Σταυρουλάκης, Γιώργος Χαρτοφύλης, Γιάννης Μπουτσάκης, Αλέξανδρος Αρναρελλης, Στέλιος Τσουκάνης

Fair Play: Θωμάς Ναζλίδης
Σπύρος Ρισβάνης – Μανώλης Σιώπης – Κόρμπος – Γιαννιώτης

Καλύτερος διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου
Καλύτερος Ελληνας του εξωτερικού: Κώστας Μανωλάς (Ρόμα)
Καλύτερος προπονητής Super League: Μανόλο Χιμένεθ (ΑΕΚ)
1ος σκόρερ Super League: Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)
Καλύτερος τερματοφύλακας Super League: Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος)
Καλύτερος νέος Super League: Τάσος Δουβίκας (Αστέρας Τρίπολης)
Καλύτερος ξένος Super League: Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος)
Καλύτερος Ελληνας Super League: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)
Καλύτερη ενδεκάδα: Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος) – Λέο Μάτος (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Γιαννούλης (Ατρόμητος) / Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Φερνάντο Βαρέλα (ΠΑΟΚ), Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ) – Αντρές Σιμόες (ΑΕΚ), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ) – Μάρκο Λιβάια (ΑΕΚ), Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός)

Καλύτερος προπονητής Football League: Νίκος Παπαδόπουλος (ΟΦΗ)
1ος σκόρερ Football League: Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ)
Καλύτερος τερματοφύλακας: Γιώργος Στρέζος (ΟΦΗ)
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Football League: Γιώργος Ξύδας (ΑΟΧ/Κισσαμικός)
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής Football League: Ούγκο Κάιπερς (Εργοτέλης)
Καλύτερος Ελλήνας ποδοσφαιριστής Football League: Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook