Στην άμεση αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ζητάει την άμεση παρέμβαση τους.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το οδικό δίκτυο στα νότια παράλια του Νομού Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει αναμφισβήτητα οικονομική ανάπτυξη και σημασία και, παράλληλα, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εγκαταλειμμένο και έχει αφεθεί στην τύχη του. Μάλιστα, η φετινή κακοκαιρία και οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν επιδεινώσει ανησυχητικά την κατάσταση καθιστώντας το οδικό δίκτυο απροσπέλαστο, ακόμη και επικίνδυνο, σε κάποια τμήματά του.  

Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στους Καλούς Λιμένες, το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό των Αστερουσίων Ορέων, είναι αδύνατη, αφού ο δρόμος, λίγο πριν την Καραβόβρυση, είναι απροσπέλαστος. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επιδείνωσαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα χθες ο δρόμος να ανοίξει σε μεγάλο βάθος και να καθίσταται απροσπέλαστος. Μάλιστα, το πρωί κινδύνεψαν διερχόμενοι οδηγοί, αφού δεν είχε υπάρξει σχετική ενημέρωση ή σήμανση για την μη προσπελασιμότητα του δρόμου.  

Ο αποκλεισμός της περιοχής λόγω της επικίνδυνης κατάστασης του οδικού δικτύου έχει επιφέρει σωρεία επιπτώσεων στους κατοίκους της περιοχής. Με μεγάλη δυσκολία οι κάτοικοι της περιοχής διέρχονται καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους. Με μεγάλη δυσκολία οι μαθητές μετακινούνται στα σχολεία της Πόμπιας και των Μοιρών, καθώς πρόκειται για τμήμα του περιφερειακού οδικού δικτύου που χρησιμοποιείται καθημερινά κατά τη σχολική περίοδο για τη μεταφορά μαθητών. Παράλληλα, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι αγρότες της περιοχής, αφού καθίσταται αδύνατη η μετάβαση στις εκτάσεις τους και, κυρίως, η μεταφορά των προϊόντων που παράγουν με κίνδυνο αυτά να παραμείνουν αδιάθετα ή να καταστραφούν με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικές ζημιές στα εισοδήματά τους.         

Επισημαίνεται ότι η περιοχή είναι πλέον αποκλεισμένη, αφού αυτός ήταν ο μοναδικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Ο χωματόδρομος προς τους Καλούς Λιμένες από την Μονή Οδηγήτριας είναι ακατάλληλος και η διέλευση οχημάτων λόγω κατολισθήσεων καθίσταται αδύνατη. Πρόκειται για τμήμα του περιφερειακού οδικού δικτύου που χρησιμοποιείται καθημερινά για τη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και για την προσέγγιση στον παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για τη μετακίνησή τους».   

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: 
«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα προκειμένου να επισκευαστεί το οδικό δίκτυο προς τους Καλούς Λιμένες;»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook