Απόστολος Βουλγαράκης: «Προσπαθούμε να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα»

Την απόγνωση αλλά και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν για άλλη μια φορά οι υπηρεσίες διάσωσης, μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος κάλεσε το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ε. Χανίων σε έκτακτη συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Στην συνεδρίαση δεν παρέστησαν οι Δήμαρχοι καθώς  έδιναν «μάχη» στις περιοχές τους, αλλά παρέστη η Βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, η Προισταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κα Δοξάκη, ο αντιδήμαρχος Χανίων κ.Ξανθουδάκης, και εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Ίσως τα τελευταία 50-60 χρόνια να μην έχει ξανασυμβεί τέτοι φαινόμενο, το ένα κύμα κακοκαιρίας μετά το άλλο και με αποτέλεσμα οι υποδομές του νομού να έχουν υποχωρήσει σχεδόν όλες» είπε σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο κ.Βουλγαράκης.

«Προσπαθούμε με όλες μα στις δυνάμεις, αστυνομία, πυροσβεστική, εργολάβοι, δήμαρχοι, να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα» τόνισε ενώ όπως είπε στην συνέχεια 

«Οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες αλλά αυτό είναι το τελευταίο θέμα που μας απασχολεί…Προσπαθούμε να διασώσουμε ότι μπορούμε για να έχουμε ανοιχτές προσβάσεις στο οδικό δίκτυο όχι για μετακινήσεις πολιτών αλλά για έκτακτα περιστατικά…

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι πολίτες ότι θα πρέπει να μην μετακινούνται σήμερα και αύριο που θα κοπάσει το φαινόμενο… Να γίνονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις για λόγους υγείας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook