Η κακοκαιρία που πλήττει το νομό Ρεθύμνου αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες και μέχρι χαράματα της Τρίτης.

Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα και στον νομό Ρεθύμνου από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να υπάρχουν αποκλεισμοί δρόμων, καθιζήσεις, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ και οι μετακίνησεις σε περιοχές της ενδοχώρας του Ρεθύμνου είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς.

Στο βίντεο του Nick Fessas βλέπετε τη στιγμή που πέφτει δέντρο στο κέντρο των Χανίων ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται διερχόμενο αυτοκίνητο.


 

Οι φορείς κάνουν κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για να διασφαλίσουν την ζωή των πολιτών του Ρεθύμνου, καθώς και τις περιουσίες τους. Παρακαλούνται οι πολίτες όπως παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι την λήξη των έντονων καιρικών φαινομένων. Εάν είναι απαραίτητη η μετακίνηση, παρακαλούνται όπως ενημερώνονται από την Ελληνική Αστυνομία για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Παρακαλούνται οι πολίτες, όπως αποφεύγουν την διέλευση από ρέματα και σημεία όπου παρατηρείται έντονη ροή νερού καθώς υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης.

Η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία το Λιμενικό Σώμα, η ΔΕΥΑΡ κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προστατεύσουν τις ζωές και περιουσίες των πολιτών.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Ρεθύμνης υπάρχουν  προβλήματα σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από τις συνεχείς βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

 

Κλειστοί δρόμοι

Σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν συνεχείς βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Κλείνει η επαρχιακή οδός 3 Ρέθυμνο Σπήλι, στο τμήμα 3 Μοναστήρια – Διασταύρωση Σωματά, λόγω κατολισθήσεων. Τα μικρά οχήματα μπορούν να κινούνται μέσω Γάλλου – Σωματά, ενώ τα μεγάλα οχήματα μέσω Κάστελου – Αγ. Ανδρέα

Κλειστοί επίσης παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα οδικά τμήματα:

1. Ζωνιανά - Κράνα,

2. Σταυρός – Μπαλί ,

3 Το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και

4. Παλαίλημνος – Σαϊτούρες.

5. Ρεθυμνο – Ρουσοσπίτι μέσω Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης

6. Ρέθυμνο – Πρασσές ( κίνηση μέσω παλαιάς επαρχιακής οδού δια Γιαννουδίου )

Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα:

 • Ρέθυμνο - Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα-Απόστολοι,
 • Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη,
 • Παλέ - Σελλιά,
 • Ρέθυμνο - Ρουσσοσπίτι,
 • Πάνορμο - Πέραμα,
 • Ρέθυμνο - Αρκάδι
 • Καρέ - Σελί - Γουλεδιανά - Μύρθιο και
 • Επισκοπή - Αργυρούπολη – ΒΟΑΚ

Παρακαλούνται οι οδηγοί όπως σέβονται τα όρια κυκλοφορίας των οδών και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Επίσης να αποφεύγουν να πλησιάζουν σε περιοχές όπου ήδη έχουν εκδηλωθεί κατολισθήσεις, καθώς ενδέχεται να εκδηλωθεί περαιτέρω κατολίσθηση.

 • Αυστηρά απαγορεύεται η διάβαση από όλα τα ρέματα.
 • Λιμνάζοντα ύδατα υπάρχουν στην παραλιακή οδό Περιβόλια – Αδελιανός Κάμπος – Πηγιανός Κάμπος.

Καλούνται όλοι οι πολίτες:

 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία , Πυροσβεστική Λιμενικό κλπ.
 • Να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες με τα οχήματά τους, ιδιαίτερα όταν συμπέσουν με την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων – βροχοπτώσεων - χιονόπτωσης
 • Να αποφεύγουν την διέλευση από χείμαρρους πεζή ή με οχήματα, τόσο κατά την διάρκεια, όσο και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση της βροχόπτωσης 

Σε περίπτωση ανάγκης να καλούν: την Αστυνομία (100), την Πυροσβεστική (199) , το ΕΚΑΒ (166), το Λιμενικό Σώμα ( τηλέφωνο Ρεθύμνου 2831022276) τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 ( με δυνατότητα εντοπισμού θέσης του καλούντα)

Σε περίπτωση ανάγκης, να παραμένουν ήρεμοι και υπομονετικοί και να προβούν στις ενέργειες που απαιτείται. Ο πανικός δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, ενδέχεται δε να δυσχεράνει την κατάστασή τους


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook