Ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα με τη συναρμολόγηση της γέφυρας – Οι εργασίες από συνεργεία και τον στρατό αναμένεται να διαρκέσουν περίπου πέντε ημέρες

Τελευταία ενημέρωση: 18:30

Από το πρωί  οι άνδρες από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα μετέφεραν τα πρώτα τμήματα της γέφυρας μπέλεϋ κοντά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων – Κισάμου όπου ήταν η γέφυρα του Πλατανιά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα με την αποξήλωση και απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας που κατέρρευσε και στην συνέχεια οι μηχανικοί του στρατού συνέχισαν την συναρμολόγηση και τοποθέτηση της γέφυρας μπέλεϋ.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το πρώτο αυτό βήμα για την τελική τοποθέτηση της γέφυρας, εκεί όπου ήταν η γέφυρα του Πλατανιά, που απαιτούσε τη συναρμολόγηση της γέφυρας σε σταθερό έδαφος.

Αυτό το είδος γέφυρας που επινοήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συναρμολογείται σχετικά εύκολα καθώς δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή βαρύς εξοπλισμός ενώ τα στοιχεία της γέφυρας, κατασκευασμένα από υλικά όπως ξύλο και μέταλλο είναι αρκετά ελαφριά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Flashnews.gr η συγκεκριμένη γέφυρα στον Πλατανιά θα έχει μήκος 30 μέτρων και πλάτος αρκετό ενώ αναμένεται να είναι έτοιμη σε πέντε ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως στα Χανιά και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο της 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε βρίσκεται μια ακόμη γέφυρα Μπέλεϋ η οποία στην συνέχεια αναμένεται να μπει στο Πατελάρι.

Παράλληλα, όπως είπε χθες ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στην Αθήνα έχουν ετοιμαστεί δύο ακόμη γέφυρες για να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν στα Χανιά.

Στο σημείο της γέφυρας Πλατανιά όπου ξεκίνησαν οι εργασίες βρέθηκε το πρωί και κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με τους Βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιάννη Μανιάτη και στελέχη από τα Χανιά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook