Ξεκινά το Σάββατο 2 Μαρτίου ο φοιτητικός διαγωνισμός Best Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης, ένας τοπικός διαγωνισμός Μηχανικής, ο οποίος πραγματοποιείται με επιτυχία για δέκατη συνεχή χρονιά.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr, η πρόεδρος του Best Chania, για το 2018-2019, Μαρία Νικολούδη, ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχουν δακριθεί πολλές φορές σε εθνικό επίπεδο, για τις καινοτόμες ιδέες τους.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι πολύ σημαντικός για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, όπως τόνισε η πρόεδρος, καθώς μπαίνουν στην διαδικασία της έρευνας και της διεύρυνσης των γνώσεων τους ενώ οι δύο νικητήριες ομάδες που προκρίνονται, συμμετέχουν στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού, που θα γίνει τον Μάιο στην Πάτρα.

Οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Πάτρα, θα συναγωνιστούν μηχανικούς από τις υπόλοιπες πολυτεχνικές σχολές της Ελλάδας ενώ η νικήτρια ομάδα θα βρεθεί στον ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί φέτος στο Τορίνο της Ιταλίας.

Λεπτομέρειες διαγωνισμού  Best chania

Οι φοιτητές  φτιάχνουν ομάδες των τεσσάρων ή τριών ατόμων και θα διαγωνιστούν όλοι σε ίδιες συνθήκες, με σκοπό να εξασκήσουν δεξιότητες που απαιτούνται από ένα μελλοντικό μηχανικό, πάνω σε σύγχρονα τεχνικά προβλήματα.

Μπορεί κανείς να συμμετέχει είτε στο κομμάτι του case study, δηλαδή της επίλυσης ενός θεωρητικού προβλήματος, το οποίο απαιτεί ανάλυση, έρευνα, και παρουσίαση μίας λύσης, σε συγκεκριμένο χρόνο (αυτό θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου), είτε θα κληθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου, να λύσουν ένα πρόβλημα μηχανικής κατασκευής.

Θα κάνουν δηλαδή μία πρακτική δοκιμασία που απαιτεί  σχεδιασμό,  κατασκευή αλλά παρουσίαση ενός πρωτότυπου μοντέλου με βάση  συγκεκριμένα κριτήρια σχεδιασμού και λειτουργίας. Το μοντέλο θα πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένα υλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του διαγωνισμού: best.tuc.gr/ebec

Κριτήρια πρόκρισης

Η επίλυση των προβλημάτων με καινοτόμες ιδέες, σε συνδυασμό με την κριτική σκέψη και την καλή διαχείριση των πόρων (υλικά, χρόνος, χρήμα).

Λίγα λόγια για τον Best chania

O BEST Chania δρα εδώ και 23χρόνια και έχει αποκομίσει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων, καθώς έχει διοργανώσει πληθώρα events για τη βελτίωση των Ευρωπαίων φοιτητών, για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του οργανισμού και για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το Flashnews.gr, είναι μεγάλος χορηγός επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook