Ποιες ήταν οι πρώτες ενέργειες – Τι θα γίνει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στους Ιερούς Ναούς

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου  κ.κ. Δαμασκηνού, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος  Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Επίκεντρο της Νέας τηλεόρασης Κρήτης και συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους Ελευθέριο Κουρκουλό και Μαρίνα Γιακουμάκη, σχετικά με τις αποφάσεις έμπρακτης βοήθειας των Κληρικών της Κρήτης αλλά και της Μητροπόλεως μας  στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Όπως τόνισε ο Πρωτοσύγκελλος, η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πληγέντες, με επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μαζί με άλλους Κληρικούς  στις πληγείσες περιοχές, καθώς και με έμπρακτη αρωγή 20.000 ευρώ που αποφάσισαν  να προσφερθεί άμεσα στους συνανθρώπους από τον ΟΔΜΠ, με κοινή απόφαση μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου.

Παράλληλα επισήμανε ότι το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνδέσµων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης, οι πρόεδροι και οι αντιπρόσωποι των κατά τόπους Ιερών Συνδέσµων του νησιού, συνήλθαν την Πέμπτη 7 Μαρτίου σε έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισαν να συγκεντρωθεί ένα ποσό από το μισθό των ιερέων της Κρήτης για τους πλημμυροπαθείς του νησιού, οι οποίοι πρόσφατα επλήγησαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν  στην δυτική Κρήτη, στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ συγκινητική ήταν και η κίνηση του συνδέσμου εφημερίων Χανίων ”ο Ποιμήν” οι οποίος άμεσα σήμερα το πρωί κατέθεσε το ποσόν των 1000 ευρώ.

Ήδη σε λογαριασμούς συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα έχουν μεταφερθεί χρηματικά ποσά, προκειμένου κάπως να βοηθηθούν τα νοικοκυριά, όμως δεν θα μείνουμε σε αυτό τόνισε ο π. Δαμασκηνός, αλλά με όλες μας τις προσπάθειες θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

Τέλος ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί επίσημος έρανος την Κυριακή της Ορθοδοξίας όπου το προϊόν του εράνου θα προσφερθεί σε αυτούς τους ανθρώπους που είδαν μέσα σε μερικά λεπτά να χάνεται το βιος τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook