Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, χθες, η αντιστασιακός και συγγραφέας Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή.

Τελευταία ενημέρωση 15:25

Η Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή, με τον σύζυγο της Νίκο Κοκοβλή, χάραξαν την δική τους ιστορία στην αντίσταση των Κρητικών. 

Εκτός από το πλούσιο συγγραφικό της έργο είχε συμβάλλει στη δημιουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισσο.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τον θάνατο της Αργυρώς

“Η συντρόφισσα Αργυρώ Κοκοβλή δεν είναι πια μαζί μας. Για την αγωνίστρια της Λευτεριάς κλαίνε τα βουνά της Κρήτης. Για την αγωνίστρια του σοσιαλισμού και της δικαιοσύνης μιλά κάθε δρόμος των Χανίων. Για την θαρραλέα υπερασπίστρια των ανανεωτικών ιδεών ξέρει η στέπα της Τασκένδης. Για την αφοσιωμένη μητέρα κυλά το δάκρυ του γιου της Γιώργου. Εμείς, οι συντρόφισσες και οι  σύντροφοι  της στον  ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, την αποχαιρετούμε σιωπηλοί. Με τους ώμους σκυφτούς από τη βαριά της πολιτική κληρονομιά, με την καρδιά γεμάτη από την αγάπη της, με το βήμα σταθερό στο μονοπάτι που εκείνη χάραξε. Γιατί, Αργυρώ μας, το ξέρουμε: άλλος δρόμος δεν υπάρχει”.

Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη

«Η συντρόφισσά μας Αργυρώ Πολυχρονάκη – Κοκοβλή ήταν ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε άνθρωπο που πιστεύει στην ανάγκη για έναν καλύτερο κόσμο και τη δυνατότητα της Αριστεράς να τον δημιουργήσει. Όλη η ζωή της ήταν συνυφασμένη με τους αγώνες της Αριστεράς, με τις αγωνίες, τα βάσανα, τις ελπίδες που αναδύθηκαν σε μια μακρόχρονη, κρίσιμη, ιστορική διαδρομή της χώρας μας και του αριστερού κινήματος πριν και μετά τον πόλεμο.  Αυτό το κίνημα το υπηρέτησε τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από τις γραμμές της κομμουνιστικής ανανέωσης, επίμονη στην αποκάλυψη σημαντικών πλευρών των αγώνων του λαού μας και με κριτικό πνεύμα. Χαμογελαστή και αισιόδοξη, θα μας θυμίζει πάντα ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Στον γιο σου τον Γιώργο και στα εγγόνια σου, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τα συλλυπητήριά μου».  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook