Να βρεθεί νέα, κατάλληλη θέση μακριά από κατοικημένες περιοχές για τη δημιουργία της μονάδας σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη "Ανταρσία στα Χανιά"

Η πρόθεση για επένδυση και δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Πέρα Πλατάνι στη Σούδα, ύστερα από σχετικό αίτημα της εταιρείας Motor Oil, αποτελεί πρόκληση σε βάρος των εργαζόμενων των Χανίων", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανταρσία στα Χανιά, προσθέτοντας οτι αν υλοποιηθεί το έργο θα οδηγήσει σε υποβάθμιση την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της δημοτικής παράταξης έχει ως εξής:

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή  ήδη υποβαθμισμένη, με φανερή και χρόνια έλλειψη έργων υποδομής και η οποία πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή. Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως και ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας διασύνδεσης του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί, θα μεγιστοποιήσουν την επιβάρυνση της περιοχής. 

Ο αναθεωρημένος και εγκεκριμένος Περιφερειακός Χωροταξικός Σχεδιασμός ορίζει την περιοχή ως "ενεργειακό κέντρο" παραβλέποντας πλήρως ότι πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ο ορισμός της περιοχής Πέρα Πλατάνι ως υποδοχέα βιομηχανικής μέσης και υψηλής όχλησης περιοχή, δε γίνεται για το καλό της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στην πραγματικότητα οι ανάγκες των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον γίνονται θυσία στο όνομα των συμφερόντων του Βαρδινογιάννη. 

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι πλήρως ενταγμένη στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας σε όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων. 

Καταγγέλλουμε τον επιχειρούμενο σχεδιασμό, διεκδικώντας αφενός να βρεθεί νέα, κατάλληλη θέση μακριά από κατοικημένες περιοχές για τη δημιουργία της μονάδας κι αφετέρου απαιτούμε να βρίσκεται κάτω από δημόσιο, εργατικό έλεγχο ο οποίος θα εξασφαλίζει φτηνή ενέργεια για όλους και όχι κέρδη για λίγους και εκλεκτούς. 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook