Η Κρήτη αποτέλεσε τη dream team στον φετινό μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου. 

Αυτό αποτυπώνεται και στα επίσημα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν σήμερα στον επίσημο δικτυακό τόπο του ΠανελλήνιουΔιαγωνισμού Ρομποτικής, όπου οι διακρίσεις της Κρήτης είναι πολυάριθμες κι έσπασαν κάθε ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σαφέστατα, τη μεγαλύτερη επιτυχία έχει η ομάδα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με προπονητή τον Ρίγγα Αναστάσιο, που ήρθε πρώτη στην πιο δύσκολη από όλες τις κατηγορίες του Διαγωνισμού με το έργο τους «4 Στοιχεία».

( Η ομάδα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου)

Στην ίδια κατηγορία είχαμε κι άλλες ακόμη επιτυχίες, όπως τη διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο της Αξού Μυλοποτάμου με προπονητή τον Ηρακλή Κατσάρη, που υλοποίησαν ένα ρομποτικό μιτάτο και κατέκτησαν την 6η θέση. Στην 14η θέση πλασαρίστηκε και η ομάδα του 47ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών με προπονητή τον Αλέξανδρο Ρονιώτη με ένα ρομποτικό σύστημα μεταφοράς ενέργειας σε νησιά. Τεράστια η επιτυχία αυτών των ομάδων που είχαν να συναγωνιστούν συνολικά 1170 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

(Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών)

Στην κατηγορία «Εποικισμός στον Άρη – Stories of Tomorrow», η ομάδα Super Robogirls του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών με προπονητή τον Αλέξανδρο Ρονιώτη, παρά τα μεγάλα προβλήματα υποδομών που έχει το σχολείο, κατάφερε να υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τρία ρομποτικά διαστημόπλοια και να κατακτήσει την 7η θέση!

Και η κατηγορία της Δευτεροβάθμιας επέστρεψε με επιτυχίες στην Κρήτη, με μεγαλύτερη της κατάκτηση της 3ης θέσης από το συνηθισμένο πλέον σε επιτυχίες 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου με προπονητή τον Σταμάτη Παπαδάκη στην κατηγορία του Λυκείου – Smart Cities. Στην ίδια κατηγορία την 11η θέση απέσπασε το Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου με προπονητή τον Γιώργο Χατζησάββα.

(5ο ΕΠΑΛ)


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook