Οι καμπάνες έβγαλαν τους ανθρώπους απ’τα σπίτια, για να περιφρουρήσουν το δρόμο που έφτιαξαν – Στη θέα των αστυνομικών, εξοργισμένοι κάτοικοι ζήτησαν να παρέμβει Εισαγγελέας ερευνώντας γιατί έπεσε η γέφυρα

Τελευταία ενημέρωση: 13:15

Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όποιον προσπαθήσει να κλείσει τον “πρόχειρο” δρόμο που φτιάχτηκε στον Κερίτη, είναι οι κάτοικοι του Αλικανιού και των γύρω περιοχών, που από το πρωί συγκεντρώθηκαν στο σημείο, μετά τις πληροφορίες οτι σήμερα επίκειται εισαγγελική παρέμβαση. 

Μάλιστα για την κινητοποίηση των κατοικων, χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας και στο άκουσμά τους, περίπου 500 άτομα, μετέβησαν στις εκβολές του ποταμού Κερίτη, στο σημείο που έγινε ο αυτοσχέδιος δρόμος.

Περίπου στις 11:30, περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στην περιοχή και όπως ήταν φυσικό, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν τους αστυνομικούς, περιμένοντας να δουν τις προθέσεις τους. Η αστυνομία καθησύχασε τον κόσμο και διαβεβαίωσε ότι η παρουσία τους εκεί  δεν έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και αποσκοπεί μόνο στην διατήρηση της ασφάλειας διέλευσης των οχημάτων και των τεχνικών συνεργείων της Αντιπεριφέρειας Χανίων,  που θα μεταβούν στο σημείο όπου θα ξεκινήσουν εργασίες τοποθέτησης Μπέλευ, όπως έχει προγραμματιστεί.

Στη θέα της αστυνομίας, ωστόσο υπήρξε οργισμένη αντίδραση καποιων κατοίκων που στρέφονταν κατά του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, φωνάζοντας οτι είναι “ανεπιθύμητος” στην περιοχή, τόσο για την καθυστέρηση αποκαταστασης της οδικής σύνδεσης της περιοχής με τις γύρω περιοχές και τα Χανιά, όσο και για τις τελευταίες του δηλώσεις για το αυθαίρετο άνοιγμα του δρομου και την αναγκαιότητα επέμβασης εισαγγελέα

Κάτοικοι ζητούν να παρέμβει ο Εισαγγελέας για να ελέγξει γιατί έπεσε η γέφυρα

Κάτοικοι σήμερα πέρασαν στην αντεπίθεση, ζητώντας οι ίδιοι την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να εξακριβωθούν οι αιτίες που οδήγησαν σε κατάρρευση τη γέφυρα του Κερίτη.

Απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς, με έντονο ύφος τόνισαν πως εαν επέμβει Εισαγγελέας για τον δρόμο που έφτιαξαν τότε πρέπει να επέμβει και για τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν πέσει η ιστορική γέφυρα αφήνοντας ερωτηματικά για το εαν υπήρχαν μελέτες και άδειες για αυτές.

“Άφησαν το ποταμό 20 χρόνια ακαθάριστο, με ένα βουνό, το τρίτο μάτι της καμάρας τελειως κλειστό. Ήρθαν μπροστά από το σπίτι μου, σκάβαν και βάθυναν τον ποταμό και έφτασε ο Κερίτης στα θεμέλια δύο σπιτιών. Καταλαβαίνετε τι μας έχουν κάνει; Και μετά μας είπαν κάφρους και αλήτες. Αυτοί οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας που δεν ασχολήθηκαν να καθαρίσουν τον ποταμό, πνίξαν τον κόσμο και κατέστρεψαν των ανθρώπων τις περιουσίες”, είπε ηλικιωμένη στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας που έγινε δέκτης της αγανάκτησης των κατοίκων.

Πάντως λίγο πιο δίπλα, κάτοικοι έστησαν από το πρωί καζάνι με βραστό που θα μοιραστεί στους συγκεντρωμένους όταν ετοιμαστεί, δείχνοντας οτι οι ντόπιοι είναι μια γροθιά και θα παραμείνουν στο σημείο όσο χρειαστεί για να διακόψουν οποιαδήποτε προσπάθεια κλεισίματος του δρόμου.

Ο πατήρ της ενορίας του Αλικιανού, τόνισε σε δηλώσεις του στο flashnews.gr, ότι αυτοσχέδιος δρόμος, έγινε για να εξυπηρετείται ο κόσμος, που ταλαιπωρείται εδώ και ένα μήνα, με τους οδηγούς να είναι αναγκασμένοι να κάνουν μία επιπλέον διαδρομή 10 χιλιομέτρων, για να φθάσουν στον προορισμό τους.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook