Την Κυριακή 28 Απριλίου θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα Χανιά.

Πρόκειται για τον Χανιώτη γιατρό, Μανώλη Ροδιτάκη, ο οποίος μένει στο Λονδίνο, αλλά δεν ξεχνά την πόλη του. Έτσι πήρε απόφαση να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο του Λονδίνου με στόχο τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.

Ο ίδιος αναφέρει για την απόφασή του αυτή:

«Όταν έμαθα πως είχα εξασφαλίσει μία θέση στο τεράστιο αυτό γεγονός, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα να αφιερώσω αυτή την προσπάθεια σε ένα καλό σκοπό για την πόλη μας. 

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι μία σπουδαία οργάνωση και το τοπικό παραρτημα των Χανίων κάνει πολύ σημαντική δουλειά μέσω μιας σειράς προγραμμάτων και δράσεων.  Ο στόχος της ΕΛΕΠΑΠ είναι  η υποστήριξη παιδιών με αναπηρία. Προγράμματα νευροαναπτυξιακής παρέμβασης από την βρεφική ηλικία, εργοθεραπεία, αισθητηριακή ολοκλήρωση, προσαρμοσμένες αθλητικές δραστηριότητες είναι μερικές μόνο απο τις δράσεις της ΕΛΕΠΑΠ.  Το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρει είναι πολύ μεγάλο και η βοηθεια στις οικογένειες παιδιών με αναπηρία είναι ανεκτίμητη. 

Είχα την τύχη να γνωρίζω προσωπικά τον Γιώργο Μανουσέλη, υπεύθυνο της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, έναν υπέροχο άνθρωπο που έφυγε νωρίς αλλά άφησε το στίγμα του και άξιους συνεχιστές στο έργο του!

Το θεωρώ τιμή μου να τρέξω για την ΕΛΕΠΑΠ και να μεταφέρω ένα μήνυμα αγάπης για την τεράστια προσφορά της»

Για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Σε συνεργασία με το τοπικό παραρτημα της ΕΛΕΠΑΠ, φτιάχτηκε μία fundraising ιστοσελίδα στην πλατφόρμα JustGiving μέσω της όποιας όποιος επιθυμεί με την πιστωτική του κάρτα, μπορεί να κάνει μια μικρή δωρεά. Το συστημα είναι σε βρετανικές λίρες, είναι εύκολο στη χρήση και απόλυτα ασφαλές.

«Θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση σε όλους τους Χανιώτες να επισκεφτουν την σελίδα, να διαβάσουν την πλήροφορίες και να κάνουν μια μικρή δωρεά. Το 100% των χρημάτων που θα προσφέρουν θα καταλήξει σε δράσεις της ΕΛΕΠΑΠ, δεν υπαρχουν κρυφές κρατήσεις, όλα αυτά καλύπτονται από εμένα προσωπικά» τονίζει ο Μανώλης Ροδιτάκης

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων (τηλ. 2821097699) για να βοηθήσετε με άλλους τρόπους ή να κάνετε μία απευθείας κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων με το μήνυμα “London Marathon for ELEPAP» 

Ο λογαριασμός τραπέζης της ΕΛΕΠΑΠ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
489/540412-64
ΙΒΑΝ:GR 26 0110 4890 0000 4895 4041 264
BIC (ΚΩΔ. SWIFT): ETHNGRAA

Ο Μανώλης καλεί όλους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή λέγοντας ότι: «Είναι πολύ σημαντικό να πιάσουμε το στόχο μας, να υποστηρίξουμε την οργάνωση αλλά και να διαδώσουμε την ιδέα της κοινωνικής συμμετοχής και προσφοράς. Ελπίζω η πρωτοβουλία αυτή να βρεΙ ανταπόκριση. ΕπΊσης ελπίζω να δώσω έμπνευση και θάρρος για να ξεκινήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις στο μέλλον!» 

Λιγα λόγια για μένα: 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά. Από τη 2010 ζω στη Μεγάλη Βρετανία με την οικογένεια μου, όπου εργάζομαι σαν οδοντίατρος σε μία εξειδικευμένη κλινική για άτομα με αναπηρίες. 
Λόγω της δουλειάς μου γνωρίζω από πρώτο χέρι τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία.  Επίσης γνωρίζω καλά το αυξημένο κόστος των θεραπειών και της υποστήριξης τους γενικότερα. Αυτός είναι ένας λόγος που εκτιμώ απεριόριστα το έργο των ανθρώπων της ΕΛΕΠΑΠ. 
Ξεκίνησα το τρέξιμο δειλά δειλά πριν 2 χρόνια, μετά από δεκαετίες καθιστικής ζωής, και πραγματικά το απολαμβάνω! Καλή διάθεση, ευεξία και εκτονωση του καθημερινού στρες.  
Οσο έχω υγεία και αντοχή θα συμμετεχω σε αγώνες, πάντα για καλούς σκοπούς.

Μαραθώνιος του Λονδίνου:

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους αγώνες στον κόσμο ( 6 Marathon majors: London, Berlin, New York, Boston, Chicago, Tokyo). Τρέχουν 40.000 δρομείς στην απόσταση των 42,2 χιλ.

Φέτος θα αγωνιστεί ο διάσημος Sir Mo Farah αλλά και ο Κενυάτης Eliud Kipchoge, κατοχος του παγκοσμιου ρεκορ και για πολλους ο σπουδαιοτερος Μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών.  Εκτός απο κορυφαιους αθλητές, ο Μαραθώνιος του Λονδίνου προσελκυει χιλιάδες ερασιτεχνες δρομείς απο όλο τον κόσμο σε μία τεράστια γιορτή του ευ αγωνιζεσθαι και του ανθρωπισμού.  

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 430.000! Εκτός απο τεραστιο αθλητικό γεγονός, ο Μαραθώνιος του Λονδίνου αποτελεί και γιγαντιαίο φιλανθρωπικό γεγονός, με δεκάδες εκατομμύρια λίρες να συγκαντρώνονται κάθε χρόνο για charities και charitable causes.  Συνολικά, από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης, έχει συγκεντρωθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς το αστρονομικό ποσό του ενος δισεκατομμυριου βρετανικών λιρών:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook