Μια περιήγηση στην Κίσσαμο τελευταία ημέρα του Μάρτη, μέσα από τον φακό του Foto mpouzis

Αγριεμένος μας έφυγε ο Μάρτιος!.. Είναι η τελευταία Κυριακή και συνέπεσε με την τελευταία μέρα του Μάρτη όπου μας αποχαιρετά με το Χειμωνιάτικο το σκηνικό του μέσα στην Άνοιξη..

Η Κυριακάτικη εξόρμηση από τα Χάνια μας ήταν βορειοδυτικά του Νησιού μας, στην Κίσσαμο που έχει τόσες ομορφιές. Βλέποντας τις καιρικές συνθήκες, βαριά-συννεφιά και 6 Μποφόρ, αμέσως καρφώθηκε στο μυαλό η περιοχή της Κισσάμου …

Tα δυο Όμορφα Ακρωτήρια της Γραμβούσας και Σπάθας και στην μέση ο Κόλπος της Κισσάμου, το Καστέλι η μικρή παραδοσιακή αλλά οργανωμένη κωμόπολη, το λιμάνι Καβονησίου Κισάμου που είναι το δυτικότερο λιμάνι της Κρήτης, το Ψαρολίμανο του γερού Τσέκου , η παραλία Μαύρος Μώλος, η παραλία Βιγγλιά, η τεράστια παραλία του Τελωνείου που ξεκινάει από την Κίσσαμο και καταλήγει στα Νωπήγεια, τα Φαλάσσαρνα το χωριό Πλάτανος που είναι «σκαρφαλωμένο» στους πρόποδες του βουνού και φυσικά η "θεϊκιά" παραλία των Φαλασσάρνων που είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία της Κρήτης με το μικρό λιμανάκι των Φαλασάρνων και λίγο πιο αριστερά συναντήσαμε το "Κολυμπητό", ένα μικρό κρυμμένο κολπάκι με κόκκινη άμμο που δεν το ενοχλεί ο αέρας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε σε μια ρηχή πισίνα. Βλέποντας αυτά τα τοπία με τον "Μάρτης - γδάρτης", σκέφτηκα ότι με αυτήν την επιλογή μου ανταμείφτηκα(Κείμενο – φωτο: foto mpouzis chania crete)


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook