Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους της, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, που έφεραν τη χώρα να βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με ιδιώτες δανειστές και με ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επεσήμανε μάλιστα πως κάτι τέτοιο «δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα, δεν θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία, τις ελληνικές τράπεζες, τους Έλληνες πολίτες ή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

«Κάνενας λόγος ανησυχίας για την επόμενη δόση»

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο μέτωπο της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, προωθώντας παράλληλα σκληρές μεταρρυθμίσεις, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα λάβει την επόμενη δόση των 15 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ τον Μάρτιο.

«Στο κλείσιμο του 2010 είμαστε εντός του στόχου μας, οι μεταρρυθμίσεις είναι εντός χρονοδιαγράμματος», δήλωσε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την επόμενη δόση ή για οποιαδήποτε δόση, όσο κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως «βλέπουμε τον εξωτερικό τομέα να αποτελεί μοχλό ανάπτυξη περισσότερο από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Και βλέπουμε ήδη κάποια ενθαρρυντικά σημάδια, όπως τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον Οκτώβριο και δείχνουν αύξηση 25% των εξαγωγών»

www.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook